Фракція Партії регіонів у Київській міській раді домагатиметься проведення сесії у вересні.

Про це журналістам на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Київської міської організації Партії регіонів Василь ГОРБАЛЬ.

За його словами, Партія регіонів все ж таки вірить, що мер Києва Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ збере сесію, і вона працюватиме без надмірної політизації.

Відео дня

При цьому В.ГОРБАЛЬ наголосив, що у разі, “якщо Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ не зробить це ще у вересні, у фракції не буде іншого виходу, як зібрати необхідну кількість підписів депутатів для проведення позачергової сесії”, а також, крім цього, ініціювати питання про дострокове припинення повноважень секретаря Київміськради Олеся ДОВГОГО.

У свою чергу, керівник фракції Партії регіонів Олексій ОМЕЛЬЯНЕНКО спростував звинувачення в тому, що, скликаючи сесію, Партія регіонів хоче організувати саморекламу під час виборчої кампанії. За його словами, насправді, вже накопичилась достатня кількість важливих питань щодо розвитку міста, які необхідно розглянути на сесії. Серед них О.ОМЕЛЬЯНЕНКО назвав вироблення механізму надання малозабезпеченим киянам соціального житла. Також ще одним нагальним питанням депутат вважає врегулювання ситуації, що склалася з Жуковим островом. Зокрема, за словами О.ОМЕЛЬЯНЕНКА, Партія регіонів буде наполягати на скасуванні прийнятого раніше Київрадою рішення та вимагатиме повернення території заказника на острові до раніше встановлених меж у 1500 гектарів.

Крім цього, повідомили члени фракції, Партія регіонів має намір ініціювати відновлення трансляції засідань Київміськради.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 вересня, один із лідерів БЮТ Микола ТОМЕНКО повідомив на прес-конференції в УНІАН, що Блок Юлії Тимошенко у Київській міській раді ініціює скликання позачергової сесії Київради для введення мораторію на продаж землі, на забудову історичної частини Києва та для висловлення недовіри столичному меру Леоніду ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ. За його словами, БЮТ вже зібрав підписи депутатів своєї фракції у Київраді за проведення позачергової сесії, і сподівається, що цю ініціативу підтримують також інші політичні сили. БЮТ розраховує провести таку сесію до 26 вересня.

Водночас, фракція блоку „Наша Україна” у Київській міській раді у переданій УНІАН заяві висловила здивування намірами своїх політичних союзників із БЮТ підтримати позицію фракції Партії регіонів щодо проведення сесії Київради у вересні.