Приватні компанії ТОВ «Водне господарство» і ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії», що займаються водо- й теплопостачанням у Кіровограді, ініціюють створення Всеукраїнської асоціації приватних інвесторів у сфері житлово-комунального господарства.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор ТОВ «Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії» Сергій БУЛЬБАС.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, компанії створюють асоціацію для того, щоб захищати й лобіювати інтереси приватних інвесторів, а також інших підприємств житлово-комунальної галузі в державних органах.

Відео дня

Установчі збори планується провести за два тижні, щоб у жовтні представити напрямки діяльності та програму нової асоціації.

С.БУЛЬБАС також зазначив, що переговори про вступ до асоціації були проведені з кіровоградськими, житомирськими й полтавськими підприємствами.

За словами директора ТОВ «Водне господарство» Андрія КАРАУША, серед причин, що спонукали приватних інвесторів до створення громадської організації, - правове беззаконня з боку місцевих влад і ігнорування ними задекларованої державою програми із залученню приватних інвесторів у комунальну сферу.

Зокрема, зазначив він, приватні інвестори, що приходять у водо- й теплопостачальні підприємства, стикаються з проблемами тарифоутворення (тарифи економічно необгрунтовані й явно збиткові), орендних відносин, правового забезпечення діяльності приватних інвесторів у сфері ЖКГ, технічного переоснащення (влада не хоче брати участь у модернізації на 74% зношених мереж), а також частих і необгрунтованих перевірок господарської діяльності.

У свою чергу директор ДП «Кіровоградтепло» Володимир ПІСНИЙ зазначив, що його підприємство розрахувалося за газ на 78%, що є найвищим показником по місту.

На думку А.КАРАУША, вирішити проблему зі встановленням економічно обгрунтованих тарифів можна було б за рахунок створення державного органу з регулюванню тарифів.

Довідка УНІАН. ТОВ «Водне господарство (м. Кіровоград) орендує цілісний майновий комплекс КП «Кіровоградводоканал» із березня 2006 року й надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення в межах Кіровограда.

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії» орендує комунальне підприємство ДКПТМ «Кіровоградтеплокомуненерго» з 2004 року. Основними напрямками діяльності підприємства є виробництво та реалізація теплової енергії споживачам, проведення капітальних і поточних ремонтних робіт теплового устаткування й тепломереж.