Громадянська партія «Пора» Ярослава ГОДУНКА оскаржила у Окружному адміністративному суді м. Києва постанову Центральної виборчої комісії про скасування її реєстрації як самостійного суб’єкта виборів.

Про це повідомив один з представників партії Андрій ЦИВІЛЬСЬКИЙ на прес-конференції в УНІАН.

Представники партії стверджують, що рішення Центральної виборчої комісії було незаконним, оскільки рішення Окружного адміністративного суду, яке визнавало незаконною постанову ЦВК про реєстрацію «Пори», ще не вступило у законну силу, а інше рішення суду стосувалось дій Міністерства юстиції і, на переконання представників партії, не мало прямого відношення до їх реєстрації.

Відео дня

Також представники «Пори» заявили про намір оскаржити в суді законність проведення ІХ з’їзду «Пори», на якому приймалось рішення про входження партії у блок "Наша Україна – Народна самооборона". Вони відмовились говорити, в який саме суд буде направлено позов.

Представники “Пори” Я.ГОДУНКА вважають, що ІХ з’їзд був нелегітимним, оскільки у більшості обласних організацій не були проведені конференції з обрання делегатів на з’їзд.

Як повідомляв УНІАН, 28 серпня ЦВК виключила кандидатів у народні депутати від партії “Пора” з виборчого списку блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, а також зареєструвала список кандидатів у народні депутати від партії “Пора” на вибори 30 вересня.

4 вересня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною та скасував постанову ЦВК від 28 серпня «Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Громадянської партії «Пора» на позачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року». Цього ж дня Центральна виборча комісія на виконання відповідного рішення суду вирішила залишити Громадянську партію «Пора» у складі блоку “Наша Україна – Народна самооборона”.