10 вересня відбудеться благодійний SMS-марафон “Танці з зірками” на користь дітям” зі збору коштів для дитячого відділення Інституту онкології Академії медичних наук України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив представник радіо “Європа FM” Олександр ЛІРЧУК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що дуже важливо, щоб не тільки звичайні люди взяли участь у марафоні, але й щоб “добродійність стала звичкою і для публічних, багатих людей”, які б своїми коштами підтримали тих, хто сьогодні цього потребує.

Відео дня

Як повідомив на прес-конференції ініціатор цього марафону, один із учасників телепроекту “Танці з зірками” телеведучий Анатолій БОРСЮК, на продаж виставлятимуться туфельки-призи, якими були нагороджені учасники проекту. Він зазначив, що, крім нього і його партнерки з танців Ілони КЛЕШНІНОЇ, свої туфельки-призи віддають для цього марафону і танцювальні пари Руслана ПИСАНКА - Микола КОВАЛЕНКО, Остап СТУПКА - Дарина ДОВГАЛЬОВА, Ольга СУМСЬКА - Ігор БОНДАРЕНКО, Надія ГРАНОВСЬКА-МЕЙХЕР - Ігор ЯРЕМЕНКО, Віталій КОЗЛОВСЬКИЙ - Ксенія ГОРБ.

На прес-конференції ще одна учасниця проекту Олена ШОПТЕНКО заявила про бажання віддати і свою туфельку для цього марафону. Крім того, Заслужений артист України, відомий хореограф і танцівник, один із членів журі проекту “Танці з зірками” Григорій ЧАПКІС віддав для цієї акції свою щойно видану книгу «Танець і любов: секрет довголіття» .

Як повідомила представник благодійного фонду “Україно! Я за тебе!” Оксана МИКОЛАЙЧУК, SMS-марафон триватиме 10 вересня з 08.00 до 22.00 і повідомлення з номером лоту необхідно буде надсилати на номер 216. Вартість SMS-повідомлення - 5 гривень, і ті, хто найбільше надішле повідомлень, отримає призи-туфельки. Вона зазначила, що всі отримані гроші підуть на придбання для Дитячого відділення Інституту онкології АМНУ проточного цитофлуориметра. Вона зазначила, що вартість цього обладнання - понад 950 тисяч гривень і вже частина коштів - 150 тис. грн. зібрано. О.МИКОЛАЙЧУК висловила сподівання, що решту коштів буде зібрано під час цього благодійного SMS-марафону.

Як зазначила на прес-конференції представник Інституту онкології АМНУ Юлія ШВЕЦЬ, придбання проточного цитофлуориметра дозволить правильно поставити діагноз онкохворим дітям, а це, в свою чергу, дозволить правильно розпочати лікування, а також проводити контроль за лікуванням. Вона зазначила, що наявність такого обладнання дозволить діагностувати онкологічні хвороби у дітей на ранніх стадіях і підвищити шанси на одужання.