Громадянська партія “Пора” має намір оскаржити рішення суду щодо зняття з реєстрації партії як окремого суб’єкта виборчої кампанії.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявив лідер партії “Пора” Ярослав ГОДУНОК.

За його словами апеляційну скаргу партія вже подала до Вищого адміністративного суду. “Ми будемо боротися за відновлення Громадянської партії ”Пора”, - заявив він.

Відео дня

Як підкреслив Я.ГОДУНОК, рішення Центрвиборчокму на вимогу суду “підтвердило існування домовленостей між оточенням Президента – “Нашою Україною–Народною самообороною” та представниками Партії регіонів”, оскільки вони спільно голосували за те, аби відмінити своє ж попереднє рішення про реєстрацію кандидатів від “Пори”.

Крім того, Я.ГОДУНОК повідомив, що “Пора” має намір звернутися до міжнародної спільноти, ОБСЄ, Ради Європи та дипломатичних представництв в Україні з проханням відреагувати на ситуацію, що склалася навколо партії. Він не виключив, що “такий підвішений статус партії “Пора” після виборів мають намір використати як представники НУ-НС так і представники Партії регіонів, якщо не буде створена широка коаліція”.

У свою чергу, адвокат Громадянської партії „Пора” Віктор КОЛБАНЦЕВ зазначив, що окружний суд столиці з порушенням розглядав усі позови, оскільки на судові засідання не був запрошений Я.ГОДУНОК або інші представники партії. Крім того, за його словами, коли Я.ГОДУНОК прибув до суду, намагаючись взяти участь у засіданні, “суддя із представниками міліції виштовхали його із зали”. На думку В.КОЛБАНЦЕВА, суд умисно не залучив представників “Пори”, яку очолює Я.ГОДУНОК, незважаючи на його декілька клопотань.

Як повідомляв УНІАН, 28 серпня ЦВК виключила кандидатів у народні депутати від партії “Пора” з виборчого списку блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, а також зареєструвала список кандидатів у народні депутати від партії “Пора” на вибори 30 вересня.

4 вересня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною та скасував постанову ЦВК від 28 серпня «Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Громадянської партії «Пора» на позачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року». Цього ж дня Центральна виборча комісія на виконання відповідного рішення суду вирішила залишити Громадянську партію «Пора» у складі блоку “Наша Україна – Народна самооборона”.