Кандидат у народні депутати від БЮТ Антон ЯЦЕНКО сьогодні, 4 вересня, подав до суду на кандидата в народні депутати від Партії регіонів Інну БОГОСЛОВСЬКУ за наклеп.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами А.ЯЦЕНКА, І БОГОСЛОВСЬКА в п`ятницю, 31 серпня, в ефірі програми "Свобода Савіка Шустера" на телеканалі «Інтер» оприлюднила неправдиву інформацію про те, що він нібито є засновником 119 комерційних підприємств, "які заробляють гроші навколо Тендерної палати".

Відео дня

"Мета проста - завдати шкоди іміджу нашої політсили. Але часто ці ось речі обертаються рикошетом проти самих організаторів таких провокацій", - заявив А.ЯЦЕНКО.

Він продемонстрував довідку Державного комітету статистики про те, що «ЯЦЕНКО Антон Володимирович не значиться засновником ТОВ "Європейське консалтингове агентство" та інших суб`єктів підприємницької діяльності» й зазначив, що заява І.БОГОСЛОВСЬКОЇ "показує рівень опонентів".

У цей момент до конференц-залу агентства УНІАН увійшла І.БОГОСЛОВСЬКА зі схемами, які демонструвала в ефірі програми "Свобода".

Скориставшись приходом І.БОГОСЛОВСЬКОЇ, А.ЯЦЕНКО передав їй копії довідок Держкомстату й судового позову.

А.ЯЦЕНКО підкреслив, що очолює тільки одну громадську організацію - "Антикорупціонер". "Я вам як заступнику міністра юстиції скажу: немає поняття «засновник громадської організації», - заявив А.ЯЦЕНКО.

Він також продемонстрував журналістам і І.БОГОСЛОВСЬКІЙ довідку про те, що і його батько – Володимир Порфирійович ЯЦЕНКО не значиться засновником "Європейського консалтингового агентства".

Потім А.ЯЦЕНКО і І.БОГОСЛОВСЬКА на підвищених тонах, перебиваючи один одного, проте в коректній формі, декілька хвилин дискутували. Після чого А.ЯЦЕНКО заявив, що готовий здати мандат депутата новообраного складу Верховної Ради (наступного, шостого скликання) у випадку, якщо програє в суді. Це ж він запропонував зробити й І.БОГОСЛОВСЬКІЙ у випадку, якщо суд не визнає її правоту.

І.БОГОСЛОВСЬКА категорично відмовилася, заявивши, що А.ЯЦЕНКО - шахрай, а вона - чесна людина.