Голова Правління Тендерної палати України Володимир ЛАБА вважає, критичні публікації в тижневику «Дзеркало тижня» про діяльність Тендерної палати направлені на створення умов для ліквідації очолюваної ним організації, яка здійснює контроль за проведенням тендерів у сфері державних закупівель.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи публікації в тижневику, які стали з’являтися після того, як Тендерна палата обнародувала дані про значні порушення, виявлені в Міністерстві оборони у сфері держзакупівель.

За словами В.ЛАБИ, у Тендерній палаті переконані, що «упереджене та однобоке викладення матеріалів у публікаціях, що друкуються на сторінках “Дзеркала тижня”, викликане виключно особистою зацікавленістю в розповсюдженні необ’єктивної, неправдивої інформації щодо діяльності громадського контролюючого органу з метою його дискредитації».

Відео дня

При цьому В.ЛАБА припустив, що подання тижневиком упередженої інформації про діяльності ТПУ може бути пов’язана з тим, що дружина міністра оборони Анатолія ГРИЦЕНКА Юлія МОСТОВА обіймає посаду заступника головного редактора цього видання. В.ЛАБА вважає, що «таким чином дружина захищає свого чоловіка».

Також він висловив думку, що критика на адресу ТПУ направлена на створення умов для ліквідації цього органу. «Не виключаю, що метою (критичних публікацій про діяльність ТПУ – УНІАН) є ліквідація громадського органу, який здійснює контроль за проведенням тендерів», - підкреслив В.ЛАБА.

Коментуючи звинувачення у зловживаннях на адресу ТПУ, В.ЛАБА запитав: «Мені цікаво, які кошти може «відмивати» Тендерна палата, яка є громадською організацією, неприбутковою організацією?». Він наголосив, що Тендерна палата України не має зв’язків з комерційними структурами, додавши, що подібні звинувачення наводяться без посилань на конкретні факти чи документи.

Водночас В.ЛАБА не виключив, що Тендерна палата «ще раз дослідить ситуацію в Міністерстві оборони», щоб з’ясувати, чи змінилась там ситуація після виявлених порушень.

Також В.ЛАБА запевнив, що Тендерна палата «й надалі викриватиме зловживання, буде озвучувати прізвища керівників тих міністерств та відомств, організацій, які порушують норми закону», незважаючи на всі “необгрунтовані критичні заяви ЗМІ” на свою адресу.

Як повідомляв УНІАН, 18 липня на прес-конференції в УНІАН В.ЛАБА заявив про порушення, які були допущені Міністерством оборони України і його підрозділами при здійсненні процедур державних закупівель товарів і послуг впродовж 2006 року і першого півріччя 2007 року на загальну суму понад 96 млн. грн.

19 липня прес-служба Міноборони заявила, що поширена Тендерною палатою інформація про порушення міністерством процедури державних закупівель є «перекрученою і тенденційною».

Ще раніше, 16 липня, прес-служба Тендерної палати України повідомила, що ТПУ подає до суду на газету “Дзеркало тижня”. Приводом для звернення стало «чергове розповсюдження свідомо неправдивої інформації» щодо засновників ТПУ в одному з номерів видання.