Тендерна палата України під час перевірок виявила порушення при проведенні держзакупівель ДП НАЕК «Енергоатом», ВАТ «Дніпроенерго» і ДП НЕК «Укренерго». Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Правління ТПУ Володимир ЛАБА.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, за його словами, при закупівлі «Енергоатомом» емалей і фарб очікуваною вартістю 4 млрд. 826 тис. грн. замовник не відхилив тендерні пропозиції трьох фірм, засновником яких є одна й та сама особа, а договір про закупівлю було складено не замовником, тендерний комітет якого проводив процедуру закупівлі, а його підрозділом, який є окремою юридичною особою.

ВАТ «Дніпроенерго» при закупівлі вузлів і деталей до бульдозерів і екскаваторів на 288,3 тис. грн. також не відхилило пропозиції пов`язаних між собою структур і, за інформацією ТПУ, провело закупівлю з збитком в 2,9 тис. грн.

Відео дня

За даними ТПУ, при закупівлі трансформаторів струму і напруги на суму 5 млн. 576,9 тис. грн. «Укренерго» обмежило кількість учасників конкурсу лише юридичними особами.