Голова Політради блоку “Наша Україна – Народна самооборона” В’ячеслав КИРИЛЕНКО вважає, що соціальні обіцянки Партії регіонів неможливо виконати.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

В.КИРИЛЕНКО наголосив, що вартість соціальних виборчих обіцянок Партії регіонів сягає 179 млрд. грн. При цьому він звернув увагу, що видаткова частина загального бюджету на цей рік становить 142 млрд. грн., і таким чином виходить, що Партія регіонів планує більше ніж один державний бюджет використати на свої обіцянки. "Партія регіонів зараз не може виконати ініціативи, які коштують 60 млрд., коли перебуває при владі, але обіцяє людям, що вони потім, як їх знову оберуть, знайдуть 179 млрд. грн. і виконають свої соціальні обіцянки”, - сказав він.

Відео дня

В.КИРИЛЕНКО нагадав, що уряд Віктора ЯНУКОВИЧА не виконує рішення Конституційного Суду щодо обов’язкового забезпечення пільг та компенсацій, які зупинені законом про держбюджет на поточний рік. Він наголосив, що, згідно з рішенням КС, необхідно повернути ветеранам, пенсіонерам, інвалідам, чорнобильцям, дітям війни пільги, які уряд незаконно відібрав. “Це коштує 60 млрд. гривень. Чому зараз уряд не реалізовує обов’язкове до виконання на всій території рішення КС?", - запитав В.КИРИЛЕНКО.

Він також зазначив, що усі “фантастичні обіцянки Партії регіонів скеровані тільки на одне – відволікти увагу людей від масштабної боротьби проти політичної корупції, яку розпочали Президент країни і блок “Наша Україна – Народна Самооборона”. За його словами, Партія регіонів зараз готова обіцяти людям сотні тисяч гривень, аби знову потрапити до парламенту.

“Все решта – це димова завіса, яка по-перше, неправдива, а по-друге - необгрунтована", - вважає В.КИРИЛЕНКО. При цьому він додав, що соціальна політика не повинна бути заручником політичних і виборчих кампаній.