В Україні 47,8% дітей не подобаються політика і політики.

Такі дані соціологічного дослідження сьогодні на прес-конференції в УНІАН обнародував директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Костянтин БОНДАРЕНКО.

За словами К.БОНДАРЕНКА, це свідчить про високий рівень політизації українського суспільства і про перенесення даного явища на дитячу свідомість. «З іншого боку, це свідчить про бажання змін в суспільстві. Особливо в політичній сфері», - сказав він.

Відео дня

Директор Інституту Горшеніна також повідомив, що 27,4% українських дітей не подобається грязь і сміття на вулицях населених пунктів, 25,7% підлітків критикують соціально-економічну політику держави, а 15,1% дітей звертають увагу на відсутність культури поведінки людей (загальна кількість відповідей перевищує 100%, оскільки діти могли вибрати декілька відповідей).

Згідно з результатами дослідження, 41,6% опитаних дітей радять політикам вжити заходи для збільшення пенсій, зарплат і зниження цін, 35,9% підозрюють політиків у корисливих інтересах. 12% дітей радять політикам знаходити між собою спільну мову і не ворогувати, а 8,8% опитаних радять звернути увагу на екологічні проблеми країни.

Київський інститут проблем управління імені Горшеніна проводив дослідження «Україна очима дітей» в рамках річної програми досліджень «Ментальні основи вибору».

Дослідження проводилося 18-20 серпня на базі Міжнародного дитячого центру «Артек» за участю 1603 дітей 3-11 класів з усіх областей України. Дітям запропонували написати письмову роботу з ряду тем.