Одеський підприємець Андрій ФІРСОВ звинувачує мера міста Едурда ГУРВІЦА у “знищенні малого бінесу” і, зокрема, відомого Малиновського ринку.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За його словами, “конкретним прикладом знищення малого бізнесу в Одесі і повного геноциду стосовно підприємців є ситуація з Малиновським ринком”.

Відео дня

Як сказав А.ФІРСОВ, на цьому ринку працює понад три тисячі осіб, і він відомий як один з найбільших ринків будівельних матеріалів.

А.ФІРСОВ заявив, що непроста ситуація навколо ринку триває вже не перший рік, “оскільки відбувалося його рейдерське захоплення”, але найбільше обурення у людей викликало рішення Одеського міськвиконкому. За його словами, 27 липня міськвиконком прийняв рішення “Про надання ТОВ “Малиновський ринок” дозволу на проектування та реконструкцію Малиновського ринку”.

А.ФІРСОВ стверджує, що згідно з цим рішенням на місці ринку будуть побудовані житлові будинки і спортивно-оздоровчий комплекс. За його словами, “це рішення було пролобійовано групою “Примор’я”, що представляє економічні інтереси голови обласної організації Партії регіонів Леоніда КЛІМОВА”.

Інший одеський підприємець Юрій ХОХОР зауважив, що ліквідація ринку призведе до втрати робочих місць більш як 3 тисячами осіб. Він зазначив, що цей ринок створювався свого часу в “такій зоні, куди і люди боялися ходити”. За його словами, саме підприємці його обладнали.

Як сказав А.ФІРСОВ, мерія нічого не обіцяє - ні додаткових площ, ні нового ринку, компенсацій.

Він наголосив, що в Одесі за останній рік “влада закрила майже 700 об`єктів малого бізнесу”. За його словами, “іде монополізація сфери послуг і торгівлі міста однією торговельною групою “Примор’я”, контрольованою Леонідом КЛІМОВИМ та Едуардом ГУРВІЦОМ”.

А.ФІРСОВ повідомив, що близько 10 тисяч підприємців разом із родинами 27 серпня проведуть в Одесі акцію протесту проти дій міської влади та мера Одеси. За його словами, підприємці вимагатимуть скасування рішення міськвиконкому, що стосується Малиновського ринку.