21 серпня 2007 року голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок провів прес-конференцію в УНІАН на тему «Проти «Свободи» розпочалися політичні провокації та репресії».

Лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що проти «Свободи» розпочалися політичні провокації те репресії.

Зокрема, у неділю 19 серпня 2007 року в Одесі були незаконно затримані та жорстоко побиті агітатори від ВО «Свобода», у тому числі кандидат у народні депутати від об’єднання Георгій Содоль та активіст партії Олексій Бетеня. Під час затримання представники Шевченківського відділу Приморського району УМВС у м. Одеса у відповідь на пред’явлене посвідчення кандидата у народні депутати перейшли на брудну лайку і жорстоко побили. Згодом затриманих доставили до відділку міліції, де протягом 10 годин здійснювали допит із застосуванням фізичного і морального насилля. Слід відзначити, що особливу ненависть у працівників міліції викликала партійна приналежність затриманих та вимога «свободівців» спілкуватися українською мовою. Факт побиття затриманих і нанесення тілесних ушкоджень засвідчений у відповідній медичній довідці (забій волосяної частини голови, забій правої половини спини в проекції сьомого ребра по лінії лопатки, забій нижньої третини лівого стегна, струс головного мозку легкого ступеня).

Відео дня

У той же ж день проти активістів «Свободи» була вчинена провокація у Львові. Сьогодні, 21 серпня у Луцьку були незаконно затримані агітатори від ВО «Свобода», міліція вимагала у них «посвідчення агітатора» та незаконно перешкоджала здійсненню агітації.

Олег Тягнибок заявив, що останні провокації проти «Свободи» свідчать про початок масованої кампанії проти єдиної правої ідеологічної сили, єдиної сили українців на дострокових виборах 2007 року. Така увага щодо діяльності «Свободи», на його думку, є прикладом застосування адмінресурсу. ВО «Свобода» не залишить ці факти порушення прав українців і доб’ється покарання винних.

Прес-служба ВО “СВОБОДА”

8-067-441-46-01

8-067-240-88-35