Проект «АнтиБанк» направив петицію в редакцію газети «Экономические известия», яка  опублікувала в № 136(669) від 10.08.2007 статтю: «УАІБ бореться за добросовісну рекламу». Матеріал некоректний як з погляду журналістики, так і з погляду етики рекламного бізнесу.

Журналісти видання безпідставно звинуватили керівництво проекту в недобросовісній рекламі і «чорному піарі». Проте, в самому матеріалі було допущено цілий ряд помилок і описок. Так, наприклад, проект «АнтиБанк» журналіст видання відніс в розряд, цитую: «промо-акції з метою розкручування чергового фонду на ринку», - що в корені не вірно! Завдання проекту набагато ширші і гуманніші, ніж простий заробіток грошей. Про це керівництво «АнтиБанку» заявляло неодноразово. Крім того, компанії ІФГ «АРТ-КАПІТАЛ» приписали ініціацію проекту «АнтиБанк». Тоді як юридично ця інвестиційна компанія не має ніякого відношення до діяльності руху «АнтиБанк», не є його інвестором або засновником і не несе відповідальності ні за одну акцію «АнтиБанку». Дивідендний фонд «АнтиБанк» є всього лише клієнтським фондом КУА «АРТ-КАПІТАЛ Менеджмент». Ці позиції були легітимно закріплені у відповідних договорах між керівником Konovalov.XCLV і головним ідеологом руху «АнтиБанк» Віктором Коноваловим і директорським складом компанії «АРТ-КАПІТАЛ».

У вищезазначеній статті редакція «Экономических известий» не потрудилася взяти коментарі ні у керівництва «АнтиБанку», ні навіть у президента Асоціації Українського Інвестиційного Бізнесу Олександр Сугоняко. Натомість, на суд громадськості було представлено думку одного з членів Національної асоціації кредитних союзів (НАКС).  Як вищезазначена організація відноситься до теми статті і інвестиційного бізнесу - поки залишається загадкою.

Відео дня

Звинувачуючи керівництво «АнтиБанку» в «недобросовісній рекламі», «известия» показали власний зразок ще більш недобросовісного рекламного промоушену опонентів проекту – кредитних союзів. Зараз керівництво проекту «АнтиБанк» звернулося до голови видавництва ЗАТ «Экономические известия»  з петицією про сатисфакцію і написання спростування в наступному номері газети. У разі незадоволення претензій «АнтиБанк» удасться до юридичних санкцій.

Довідка: Проект «АнтиБанк» - рух, цивільна ініціатива за добросовісну рекламу і оголошення реальної вартості банківських послуг і захисту прав вкладників; інформаційний веб-сайт www.antibank.info і установлений проектом однойменний інвестиційний фонд «АнтиБанк» з щоквартальною виплатою дивідендів. В Україні проект запущений в дію в квітні 2007 року. Засновник руху Віктор Коновалов є головним і єдиним інвестором проекту.

Прес-служба

руху «АнтиБанк»

Київ, вул. Саксаганського 91, оф. 22

Тел. 8 (044) 2899837

Моб 80974319821, 80503102920

e-mail: pr@antibank.info

www.antibank.info