На об’єднавчому з’їзді Соціально-християнської партії та Всеукраїнської політичної партії “Екологія та Соціальний захист” 20 серпня було створено нову політичну силу – “Християнський блок”, яка братиме участь у позачергових виборах до Верховної ради 30 вересня.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив лідер виборчого блоку політичних партій “Християнський блок” Сергій БАЛЮК.

За його словами, відповідні переговори велися ще з чотирма партіями, але вони, на жаль, не встигли оформити належним чином усі документи для реєстрації блоку.

Відео дня

Як сказав лідер блоку, до першої трійки виборчого списку увійшли сам С.БАЛЮК, голова Соціально-християнської партії Антон РУЖИЦЬКИЙ і голова секретаріату блоку Зоя ВИБОРНА.

“Вперше в Україні сталася така подія, вперше християни різних конфесій об’єдналися для того, щоб взяти відповідальність за Україну. Ми не йдемо в політику, ми беремо відповідальність за цю державу, за цих людей і за цю країну”, - сказав С.БАЛЮК.

Він зауважив, що до нового блоку входять християни різних конфесій - греко-католики, православні, протестанти. За його словами, блок також охоплює географічно всю територію України - від Закарпаття до Луганська, від Криму і Севастополя до Чернігова та Сум.

“Я вірю, що ми переможемо, тому що в нас є дух і є віра, і тому що ми йдемо з правильними мотивами. Якщо ми йдемо з правильними мотивами, то з нами є Бог”, - додав С.БАЛЮК.

У свою чергу А.РУЖИЦЬКИЙ зазначив, що блок сподівається набрати на дострокових виборах близько 10% голосів виборців.

“У нас є перспективи, і вони відбудуться, тому що навіть логіка підказує, що коли є 60% віруючих і хоча б кожен шостий проголосував, то ми маємо 10% прохідного бар’єру. Ми можемо пройти, але треба, щоб наш відклик або наше побажання почув кожен громадянин країни, кожен християнин, який не ходить просто в церкву заради данини моді, а ходить і сповідує Господа Бога і молиться щиро. І він коли побачить, що в бюлетені серед інших політичних партій і серед інших великих блоків є блок “Християнський”, він обов’язково голос віддасть за нас. І це є наша віра, це є надія, і ми із тим виходимо на парламентські дострокові вибори 30 вересня”, - сказав А.РУЖИЦЬКИЙ.