Заяву прем`єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА про корупцію в Тендерній палаті голова ТПУ Володимир ЛАБА вважає безпідставною, зробленою через не володіння достовірною інформацією про роботу цієї громадської організації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЛАБА заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Першопричиною критики, яка пролунала вчора з боку прем`єра під час робочої поїздки до Харківської області, на переконання В.ЛАБИ, є те, що «керівники області і міста дезінформують уряд і, відповідно, прем`єр-міністра Віктора ЯНУКОВИЧА». «Це є реакцією не ті прес-конференції, які проведені ТПУ і на яких озвучено масштабні порушення норм законодавства (при здійсненні держзакупівель – УНІАН), - відзначив В.ЛАБА.

Відео дня

Він наголосив, що прем`єром не було названо жодного факту корупції з боку керівництва ТПУ. «Тим паче стає незрозумілим, про які факти корупції можна говорити в громадській організації? Якщо звинувачувати мене як керівника, то хай конкретно заявлять, у чому конкретно факти корупції. У тому, що проводиться контроль за держзакупівлями і виявляються факти ігнорування закону, у тому, що це доводитися до громадськості? Якщо згідно із законом це підпадає під корупційні дії – я готовий за них відповідати», - заявив В.ЛАБА.

Також він відзначив, що звинувачення в корупції ТПУ вигідно тим урядовцям, «які ігнорують закон, і інформація про це обнародуватиметься ТПУ».

Як повідомляв УНІАН, прем`єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ учора, перебуває з робочою поїздкою в Харківській області, попросив Генеральну прокуратуру України додатково перевірити діяльність Тендерної палати.

«Більшої корупції, ніж у Тендерній палаті, в країні немає, тому вживатимемо найжорсткіших заходів», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Прем`єр пояснив своє прохання про додаткову перевірку великою кількістю питань, які ставили йому під час ході робочої поїздки до Харкова і стосувалися роботи Тендерної палати, яка «вже у всіх в печінках сидить».

В.ЯНУКОВИЧ також нагадав, що відповідної домовленості про наведення порядку в Тендерній палаті було досягнуто під час його зустрічі з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ.