Рейтинг Партії регіонів стабільно знижується, і БЮТ найближчим часом може наздогнати сьогоднішнього лідера. Про це повідомив голова ради директорів Інституту політичних та соціологічних досліджень ім. Т.Г.Шевченка Володимир БОНДАРЕНКО на прес-конференції в УНІАН.

Згідно з даними дослідження, презентованого на прес-конференції, реальні шанси пройти до Верховної Ради шостого скликання має Партія регіонів, за яку готові відати свої голоси 27,6%, Блок Юлії Тимошенко - 26,5%, «Наша Україна»-«Народна самооборона» - 11,1%, Комуністична партія України – 3,2%.

Також мають шанси потратити до парламенту ПСПУ з 2,3% голосів, Блок Володимира Литвина, який набирає 1,4%, та СПУ з 1,3% голосів.

Відео дня

За інші партії чи блоки готові віддати свої голоси – 3,4% опитаних. Проти всіх висловилось 2,8%, не визначились з вибором ще 10,5% респондентів. Не мають наміру йти голосувати 9,9% опитаних громадян.

В.БОНДАРЕНКО констатував повільне, але неухильне падіння рейтингу Партії регіонів, який становить нині 27,6%. “За період від минулого нашого дослідження, яке ми оприлюднили 26 липня в УНІАН, рейтинг цієї партії впав усього майже на один відсоток, у цілому з початку року він впав майже на 6,5 відсотка”, - зазначив експерт. Він пов’язав це з відсутністю обіцяного партією “покращення життя громадян вже сьогодні”, з невдалими іміджевими кроками лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА, зокрема, щодо його лікування спочатку в Іспанії, а потім у шаманів, з невдалим формуванням передвиборчого списку, який, за словами В.БОНДАРЕНКА, нагадує “чиновницький іконостас”.

Водночас, зазначив політолог, поступово зростає рейтинг БЮТ. Так, за останній період він зріст на 6,5 відсотка. В.БОНДАРЕНКО пов’язав це, серед іншого, і з тим, що БЮТ провів вдалу інформаційну кампанію, пов’язану з реєстрацією виборчого списку в ЦВК. За словами політолога, нині розрив між Партією регіонів і БЮТ становить лише 1,1%, і при збережені такої тенденції БЮТ може не лише наздогнати, але й перегнати сьогоднішнього лідера.

Репрезентативне опитування дорослого населення України було проведене Інститутом політичних та соціологічних досліджень в усіх регіонах України з 8 по 14 серпня 2007 року. Методом інтерв`ю був опитаний 2001 респондент віком від 18 років за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України за статтю, віком, освітою, типом поселення та регіонами. Статистична похибка вибірки становить 2,2%.