14-16 вересня в курортному місті Буковель відбудеться другий Фестиваль туристичної журналістики, присвячений Всесвітньому Дню туризму та Дню туризму України.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили представники організаторів фестивалю - Національної туристичної організації України та Асоціації журналістів “Туристичний прес-клуб України”.

Як зазначив керівник робочої групи фестивалю Броніслав ОМЕЦИНСЬКИЙ, особливість Фестивалю туристичної журналістики у тому, що він не має постійного місця проведення - кожного року визначається нове місце. Крім того, в рамках фестивалю його учасники та гості матимуть змогу ознайомитися з новими екскурсійними програмами Прикарпаття, проїхати новим туристичним маршрутом “Карпатський трамвай”, відвідати природну пам’ятку “Скелі Довбуша” та піднятися на найвищу вершину України - Говерлу.

Відео дня

В рамках фестивалю відбудуться круглі столи та прес-конференції за участю керівників туристичної галузі України та регіону. Учасниками другого Фестивалю туристичної журналістики стануть близько 50 журналістів з Києва, Харкова, Дніпропетровська, Донецька, Полтави, Тернополя, Івано-Франківська.

Представник Асоціації журналістів “Туристичний прес-клуб України” Ігор СЛІСАРЕНКО зазначив, що критерієм відбору журналістів для участі у фестивалі є регулярне висвітлення туристичної проблематики на сторінках ЗМІ та участь у прес-конференціях та інших заходах туристичної тематики.

Голова організаційного комітету фестивалю, радник Президента України Микола ЖУЛИНСЬКИЙ наголосив на необхідності розвитку туризму, передовсім внутрішнього. Він запропонував провести наступний фестиваль на Хортиці.

У свою чергу, начальник управління розвитку туризму Державної служби туризму і курортів Андрій ШЕНІН зазначив, що фестиваль туристичної журналістики - це важливий захід для розвитку внутрішнього та в’їзного туризму, а також унікальна можливість прорекламувати туристичні можливості регіону, де відбудеться фестиваль.

На переможців сходження на Говерлу очікують спеціальні призи від спонсорів та партнерів фестивалю. Зокрема, один з переможців отримає Спеціальний страховий поліс від генерального спонсора фестивалю - страхової групи “ТАС”.