Лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій ЛУЦЕНКО переконаний, що уряд Віктора ЯНУКОВИЧА має піти у відставку через непрофесійні дії, які призвели до зниження рівня життя громадян.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, «уряд В.ЯНУКОВИЧА веде країну в неправильному напрямку».

Відео дня

Крім того, він переконаний, що в цьому уряді встановилась «кругова порука». «Цей уряд своїх не здає», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

За його словами, за бездіяльність або непрофесійні дії, які призвели до аварій та катастроф в інших країнах, у той же день були б відправлені у відставку міністр транспорту та з питань надзвичайних ситуацій. В Україні ж цього не сталося. Тому Ю.ЛУЦЕНКО переконаний, що цей уряд повинен у повному складі піти у відставку.

Аналізуючи роботу уряду Віктора ЯНУКОВИЧА, Ю.ЛУЦЕНКО навів показники, які, за його словами, були взяті з офіційних статистичних даних. Зокрема, він наголосив, що у 2007 році заборгованість із заробітної плати в Україні збільшилася майже на мільярд гривень. Зовнішній борг зріс на 100 млрд. грн. Ціни на продукти харчування, зокрема, на початку літа, на фрукти та овочі збільшилась на 35%. Вартість житлово-комунальних послуг в цілому про країні зросла на 60%. Також підвищилися роздрібні ціни на бензин.

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, в інших країнах збільшення цін на паливно-мастильні матеріали є ознакою бензинової кризи, а чиновники, відповідальні за цей сегмент ринку, в разі зростання цін, відразу були б відправлені у відставку. Однак уряд В.ЯНУКОВИЧА не ухвалив таких рішень, він непрофесійний, а тому не має права керувати країною, підкреслив Ю.ЛУЦЕНКО.