Донецька обласна громадська організація «Правовий захист» стурбована відсутністю в області конкуренції Партії регіонів з боку інших політичних сил, які мають намір взяти участь в дострокових парламентських виборах.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова цієї організації Вадим ЧЕРКАС.

«Ми дуже сильно стурбовано пасивністю інших політичних партій в Донецькій області, які не хочуть проявити ініціативу і політичну конкуренцію", - сказав він, додавши при цьому, що такого роду бездіяльність з часом може розповсюдитися на інші регіони України. За словами В.ЧЕРКАСА, насторожує також і те, що в жодній програмі політичної партії немає і натяку на ухвалення в новому парламенті закону, який дозволить громадськості контролювати владу.

Відео дня

Коментуючи ситуацію в Донецьку і області, В.ЧЕРКАС зазначив, що сьогодні в регіоні місцеві власті активно займаються продажем за безцінь земельних ділянок об`єктів соцкультпобуту, знищують парки і сквери обласного центру.

При цьому він наголосив, що все це відбувається при повному потуранні правоохоронних органів регіону. Так зокрема, В.ЧЕРКАС зазначив, що правоохоронні органи дотепер залишили безкарними факти захоплення і незаконної приватизації більш як 300 земельних ділянок і умисне доведення до банкрутства ряду підприємств. При цьому одержані від продажу доходи йдуть в тінь, а населення регіону (місцеві бюджети) від такого роду продажів практично нічого не одержують.

Як відзначив В.ЧЕРКАС, за найскромнішими підрахунками, у зв`язку з незаконним продажем землі в тінь було переведено грошей, які дорівнюють 6-7 річним бюджетам Донецька.

У контексті сказаного він зазначив, що більше тисячі заяв, які громадська організація направляла до правоохоронних органів про здійснені злочини, залишилися практично без відповіді.

Відповідаючи на одне з питань щодо політичної ситуації в регіоні, В.ЧЕРКАС сказав, що домінуюча в області партія, як правило, намагається завоювати прихильність виборців шляхом залякування або тиску.