Українська селянська демократична партія, Партія відродження села і Селянська партія України створили міжпартійне об’єднання, у складі якого братимуть участь у позачергових парламентських виборах.

Про це лідери зазначених партій заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Голова Партії відродження села Іван ТОМИЧ нагадав, що 19 червня 2007 року керівники партій підписали Меморандум про широке співробітництво, а 30 липня парафували угоду про створення селянського блоку “Аграрна Україна” для участі у позачергових виборах до Верховної Ради України.

Відео дня

Він підкреслив, що в перше в історії незалежної України селянські партії об’єднались в єдиний блок.

За словами І.ТОМИЧА, також до блоку приєднуються всі громадські організації аграрного спрямування.

Також І.ТОМИЧ повідомив, що 4 серпня відбудуться з’їзди партій, які входять у блок, на яких будуть ухвалені відповідні рішення про створення блоку.

“Таке об’єднання відбулося, оскільки ми розуміємо складну ситуацію кожного селянина. Ми об’єднуємося і зобов’язуємося зупинити розвал українського села”, – підкреслив І.ТОМИЧ.

У свою чергу, лідер Української селянської демократичної партії Валерій ВОЩЕВСЬКИЙ підкреслив, що міжпартійне об’єднання “Аграрна Україна” створено з метою консолідації зусиль для проведення єдиної політики у сфері відродження всіх складових агропромислового комплексу України.

Також В.ВОЩЕВСЬКИЙ висловив переконання, що блок подолає тривідсотковий бар’єр на виборах. “Ми дійдемо до парламенту”, - наголосив він.

У свою чергу, голова Селянської партії України Олександр ЯВОРСЬКИЙ зазначив, що основною причиною об’єднання аграрних партій є те, що проблеми у селян з різних регіонів України однакові, але влада їх не бачить і не вирішує.