Прес-конференція голови Всеукраїнського об’єднання “СВОБОДА” Олега Тягнибока на тему: “Хто і навіщо нав’язує країні вибір без вибору? За що воюють між собою три брежнєвсько-кучмістські клани? Чому неможливе об’єднання національно-патріотичних сил? Об’єднання “Свобода” – проти всіх!”

Хто і навіщо нав’язує країні вибір без вибору?

Ситуація виборів без вибору створена позаконституційною змовою лжееліти. Насправді уявна боротьба колишніх компартійних функціонерів із табору так званих коаліціонерів з їхніми колегами з так званого табору опозиціонерів – це лише добре зрежисована постановка, що має на меті під прикриттям виборчої шумовини остаточно розграбувати і розподілити українські статки, а  головне – землю.

Відео дня

Про ілюзорність цієї боротьби свідчить той факт, що за три роки “бурхливого протистояння” різнокольорових кучмівських близнюків жодного із них не було притягнуто до відповідальності попри наявність кричущих фактів корупційної та іншої злочинної діяльності. Біло-блакитні лицарі з великої дороги не домоглися притягнення винуватців корупційної оборудки по “Росукренерго” та розкрадання коштів, отриманих внаслідок приватизації “Криворіжсталі”. Помаранчеві ж «антикорупціонери» не спромоглися притягнути до відповідальності жодного явного  злочинця (результат справ Щербаня та Різака – найбільш промовисті приклади цьому).

У минулому парламенті, де “Свободи” не було, налічувалось понад 350 (!) мільйонерів. По факту  – це пряме порушення ст.24 Конституції України, яка забороняє привілеї та обмеження, зокрема, за ознакою майнового стану. Водночас 94 % нардепів – вихідці з радянської партійно-комсомольської номенклатури. Цей факт також трактуємо як порушення прав і свобод громадян за ознакою соціального походження (що суперечить цій же ст.24 Конституції України). І, нарешті, має місце прихована дискримінація українців за етнічною ознакою: лише 36% народних обранців назвали себе українцями, в той час коли за останнім переписом українці становлять 78,7% населення. Така невтішна депутатська статистика – цинічне знущання над нацією, яка пережила Голодомор. І ця шокуюча статистика стосується не лише т.зв. “антикризової коаліції”...

Якщо хтось наївно думає, що президентська вертикаль призначається за якимись іншими принципами, – він гірко помиляється. За опублікованими в пресі даними, 80% усіх голів адміністрацій – також колишні комуно-комсомольські кадри! Невже у нас на 16-му році незалежності на 48 млн. громадян не знайшлося інших гідних людей? Ющенко, благословляючи перший “помаранчевий” уряд (той, що його піонервожаті на каток водили), обіцяв, що топ-менеджерами країни відтепер стануть талановиті молоді люди з Гарвардськими дипломами. Як виявилося тепер, старі дипломи інститутів марксизму-ленінізму цінуються вище.

Нинішній політичний істеблішмент штучно витворює ситуацію безальтернативності на позачергових виборах, що мають відбутися 30 вересня 2007 року.

“Кучмівські діти”, розділені по трьох кольорових кланах, шляхом зомбування українців намагаються лише перерозподілити акції у ЗАТ “Верховна Рада України”. Головною причиною перевиборів для парламентських партій є небажання перебувати в опозиції в умовах вирішального розподілу українських національних багатств. Вибори для них – це спосіб пожиттєво закріпити безмежні повноваження та привілеї.

Звідси вони діють за геббельсівським гаслом: чим більші брехня і чим краще вона розтиражована – тим охочіше в неї повірять. Ці політики не пропонують суспільству жодних ідей, стратегій розвитку та реальних програм.

За що воюють між собою три брежнєвсько-кучмістські клани?

Три клани – Донецький, Дніпропетровський і Києво-Печерський – змагаючись між собою за грубший шмат пирога, водночас пильнують спільну кастову безпеку. Сьогодні вони організували ретельну зачистку всього політичного поля, що знаходиться поза межами їх системи, щоб запобігти будь-якому (навіть стихійному чи випадковому) втручанню у свою гру. Яка причина такої фобії? Лжееліта усвідомлює, що черговий жорстокий обман виборців неодмінно викличе стихійну хвилю народного обурення. Значно потужнішу хвилю, ніж та, що знесла режим Кучми. Лжееліта в страшному сні бачить, як цю хвилю очолює і направляє якась незапрограмована політична сила – плоть від плоті та кров від крові народу. Всім трьом кланам потрібно щоб на цей час жодної такої сили не існувало. Вони хочуть штучно конструювати дво-трипартійну систему, аби після поділу останніх шматків пирога довго і мирно правити, почергово міняючись за домовленістю.

Люди дивляться телевізор, слухають радіо й з усього цього складається враження, що між ПР, БЮТ і НУ-НС точиться “останній найрішучіший бій”. Але насправді це – не те щоб цілком віртуальне шоу, і не те щоб зовсім фальшиве лицедійство... Просто “боротьба” триває зовсім не за ідейні принципи. Псевдоідеологічна риторика використовується лише для прикриття справжніх цілей і маніпуляцій електоратом. Насправді усі ці політичні війни ведуться за останнє, що ще можна прихватизувати: за землю. За землю і стратегічні підприємства. Як тільки останні ласі шматки буде поділено, настане вічний мир усередині касти лжееліти. Настане цвинтарна стабільність. Настане епоха застою, довга, як льодовиковий період. Цей льодовиковий період несе загрозу загибелі українській нації як такій.

Більше того, непокарані злочини провокують до здійснення ще більших злочинів. Останні масові вбивства, здійснені дніпропетровськими “мажорами” – лише вершина тої антинародної і антинаціональної системи, яка намертво намагається укорінитись у державі і безкарно грабує та вбиває націю.

“Свобода” вимагатиме публічного розслідування цих справ і ведення жорсткої кримінальної відповідальності за корупційні дії, не лише шляхом позбавлення депутатської недоторканості, а й позбавлення недоторканості усієї частини паразитичного багатотисячного класу так званих людей системи: чиновників, судів, представників силових структур і великої кліки їхніх родичів, дітей, дружин, на чиї прізвища записані награбовані статки і чиї діти отримують недоторканість і безкарність ще у материнській утробі. Відновлення смертної кари за важкі злочини і публічне справедливе покарання дніпропетровських і ожидівських убивць має стати тестом для усіх діючих владоможців ще до виборів.

Сьогодні відбувається реставрація кучмізму у найгірших його зразках. Янукович узяв до себе практично усю зграю соціал-демократів об’єднаних. Більше того, Янукович їде в Москву і підписує угоди з пропутінською партією “Єдіная Расія”. Таким чином він маякує своїм виборцям, мовляв, хто хоче в єдіную Расію – голосуйте за Партію регіонів. Ті, хто збирається голосувати за – ПР мусять знати, що є значно простіший спосіб опинитися в єдіній Расії – спакувати валізи і виїхати геть. “Свобода” готова надати волонтерів, щоб допомогти нести багаж. Тим більше, що Путін закликав етнічних росіян вертатися на “істарічєскую родіну”. Таким чином, виїхавши в Росію, ви зробите велику послугу відразу обидвом країнам.

Тимошенко примостила чи не всіх кучминих рейдерів-олігархів та лизоблюдів, які під кучмівським крилом грабували державу та накопичували казкові статки. Ющенко узяв на озброєння кучмівські ідеї про двопалатний парламент та повертає найяріших кучмістів у регіонах. У Миколаїв уже повернувся фальсифікатор виборів Гаркуша, готується повернення й інших. Система вистояла, відновилась і пішла у наступ. Перевибори для них – це перезавантаження старої системи і витворення цвинтарної стабільності на найближчі роки.

Чому неможливе об’єднання національно-патріотичних сил?

“Свобода” багато сил доклала для консолідації націоналістичного і націонал-демократичного середовища. Та спочатку одні колишні комсомольські вожді, які пішли у “Правицю”, зробили усе, щоб не включати туди “Свободу”, а згодом вони ж завели у ліве блокове болото НУ-НС свої партії та членство. Сьогодні “Свобода” дає можливість вибору усім тим рядовим членам націонал-демократичних сил проголосувати за національну ідею, а не за шмат гнилої ковбаси і місце власного лідера у чиємусь клановому блоці.

Для цього “Свобода” йтиме на вибори самостійно з чіткими ідеологічними гаслами, з чесним звітом за виконану роботу в умовах боротьби проти всіх у місцевих органах влади.

У цій ситуації вибори для “Свободи” – це спроба розірвати порочне коло кучмівських та кумівських кланів і дати людям можливість вибору. Для нас вибори – це передусім плебісцит честі. Перепис нації, який засвідчить українців не лише по громадянству, а передусім – по духу і крові. Сьогодні гасло “Партій багато – Свобода одна” –не лише влучний вислів, але й сумна правда про абсолютне вихолощення української політики (принаймні її правого табору, де окрім “Свободи” просто нема кому ані захищати українців, ані відстоювати їх ідеали).

Об’єднання “Свобода” – проти всіх!

Більше того, сьогодні “Свобода” – єдина права партія, яка йде на вибори під виразно національними і націоналістичними гаслами і це наше завдання дати можливість виборцю вибирати не лише зі спектру лівих партій і олігархічних зграй, але й обирати ідеологію та переконання. Ми – єдина партія, яка не змінила ні команди (погляньте на списки інших партій), ні програми (сьогодні “Програма захисту українців” ще більш актуальна).

“Свобода” свідома того, що ці вибори аж ніяк не призведуть до очищення авгієвих стаєнь влади. Ми йдемо на вибори, щоби пробити тріщину в скляній стіні системи. Коли це вдасться, влада лжееліти почне сипатись. Ми знаємо цю больову точку. Перший законопроект фракції ВО “Свобода” у новій Верховній Раді вже готовий – це закон про люстрацію за принципом трьох «К», тобто усунення від влади усіх колишніх комуністів-кадебістів-кучмістів. Ми доб’ємося поіменного голосування, щоб народ бачив, яке багно знову вибрав. Другий законопроект – про оприлюднення списків агентів КДБ СРСР, які перебувають або перебували на державних посадах в Україні, та про відкриття всіх архівів ВЧК, ОГПУ, НКВД, МГБ, КГБ. Знову ж, шляхом поіменного голосування. Хай народ бачить скільки в новому парламенті гебістів. Наступним буде закон про графу в паспорті “національність”. Також законопроекти про продовження мораторію на торгівлю землею до 2015 року та про перегляд приватизації усіх великих підприємств України. І так провокуватимемо їх доти, доки вони знову не саморозпустяться. Усі неприйняті парламентом законопроекти “Свободи” виноситимуться на референдум. Таким чином очевидною стане прірва між народом та лжеелітою, яка начебто «виражає його волю». Одним словом, спокійного життя їм не буде.

Рік після виборів засвідчив, що без люстрації за принципам трьох “К” Україну в найближчому часі чекає або Катастрофа або Коліївщина.

Детально про плани ВО “СВОБОДА” на вибори, виборчий список та, прогнози – можна буде дізнатися під час передвиборчого З’їзду партії, що відбудеться 5 серпня 2007 року в Будинку Кіно (м. Київ, вул. Саксаганського, 6) об 11-00.

Прес-служба ВО “СВОБОДА”

8 (067) 240-88

02140, м. Київ, вул. Вишняківська 6-а, кв. 70, тел. +38-067-314-59-90; http://www.tiahnybok.info; е-mail: poshta@vosvoboda.info