Федерація вітрильного спорту Київської області має намір провести 8 вересня змагання з вітрильного спорту серед студентських команд.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомили організатори регати: голова федерації вітрильного спорту Київської області Олександр КАЗНАДЕЙ та оглядач яхтового журналу “Фарватер”, яхтовий капітан Костянтин КОНОВАЛОВ.

За словами організаторів, перша молодіжна вітрильна регата “Університетський кубок” відбудеться 8 вересня у Києві. Змагатимуться команди трьох найвідоміших вищих навчальних закладів України – Києво-Могилянської Академії, КНУ ім. Тараса Шевченка та МАУП. Відбір бажаючих проводився кафедрами фізичного виховання цих навчальних закладів.

Відео дня

Підготовка до змагань уже розпочалася. Організатори регати розробили нову схему прискореного навчання керування яхтою, яка, за словами О.КАЗНАДЕЯ, дозволить вже за 4 тренування підготувати студента до змагань на досить високому рівні.

К.КОНОВАЛОВ, у свою чергу, зазначив, що цією регатою організатори мають намір започаткувати нову традицію, схожу на ту, яка вже багато років існує у Великій Британії, де щороку проводяться подібні змагання між командами Оксфорду та Кембриджу.