Низка громадських організацій започаткували громадську ініціативу “Народний захист”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління Фонду гуманітарних програм Ігор МАМУЛА.

Крім фонду, до ініціативи долучилися Київський центр журналістських досліджень країн ГУАМ “Шовковий шлях”, всеукраїнська молодіжна громадська організація “Асоціація студентів-політологів України”.

Відео дня

За словами І.МАМУЛИ, оскільки час перед виборами є максимально зручним для того, щоб нагадати політикам про їхню відповідальність перед народом, тому саме зараз започатковується ініціатива “Народний захист”. Головне її завдання – добитися реальних результатів у вирішені проблем людей шляхом перманентного тиску на владу та політичні сили. “Ми прагнемо, не чекаючи змін до закону про вибори, примусити учасників виборчого процесу припинити практику закритих списків, добитися максимальної персоніфікації політичних сил, які претендують на владу”, – сказав І.МАМУЛА.

Ще однією метою ініціативи “Народний захист” є встановлення постійного зв’язку між владою та виборцями, інформування населення про дії державних органів та органів місцевого самоврядування. Крім цього учасники ініціативи планують сприяти розвитку інститутів прямої демократії, які розширюють можливості впливу виборців на прийняття рішень на період між виборами.