8-20 серпня 2007 року, Київ, НТУУ “КПІ”  відкрита Друга літня школа-семінар «Досягнення і додатки сучасної інформатики, математики і фізики» запрошує студентів, аспірантів і молодих учених з користю провести 10 найжаркіших днів літа.

Ось вже другий рік поспіль Наукове товариство студентів і аспірантів НТУУ “КПІ” доводить всім, що досягти рівня якісної європейської освіти в Україні реально. Принцип проведення Літньої школи-семінару «Досягнення і додатки сучасної інформатики, математики і фізики» заснований на застосуванні ефективних та інноваційних методик навчання, висвітленні найбільш прогресивних областей сучасної науки (біофізика, дослідження космосу, нейромоделювання, теорія ігор, моделювання в різних областях) і т.д.

Впродовж 10 днів Літньої школи, учасники слухатимуть лекції з найцікавіших і перспективніших галузей науки, братимуть участь в практичних і семінарських заняттях, виконуватимуть самостійні завдання в командах, отримають можливість особистого спілкування з провідними ученими і фахівцями з України, Європи і країн СНД. Також, завдяки тому, що англійська є однією з робочих мов, зможуть поліпшити свої знання іноземної мови. А після, з неосяжним багажем знань, зможуть взяти участь у засіданні «круглого столу» з питань отримання грантів для молодих учених.

Відео дня

Мета Літньої школи: популяризація наукової діяльності серед молоді шляхом залучення провідних технічних компаній і знайомства з прикладними завданнями у вибраній наочній області.

Окрім освітньої, учасників чекає обширна культурна програма. До неї увійдуть кінопокази, відвідини музеїв, інтелектуальні ігри, які прийшли до нас від студентства Америки і Європи і стали популярними вже і серед української молоді, - дебати, а також традиційний і добре відомий в нашій країні брейн-ринг, екскурсії по найкрасивіших і таємничих місцях Києва і квест по кампусу Київського Політеху. Окремою подією в рамках Літньої школи стане «Ніч астрономії», яка пройде в київській обсерваторії, побудованій ще у середині ХIХ століття.

Проект розрахований на інтелектуальну соціально-активну молодь, яка прагне до саморозвитку, цікавиться сучасним станом науки і планує займатися науково-дослідною роботою в майбутньому.

Цього року для викладання у Літній школі запрошені провідні учені, які представляють такі ВНЗ: University of Groningen (Нідерланди); Middle East Technical University (METU) (Анкара, Туреччина); AGH University of Science and Technology (Краків, Польща);Royal Observatory of Belgium, Інститут земного магнетизму і розповсюдження радіохвиль РАН (ИЗМИРАН) (Росія); Південний федеральний університет (Росія); Національне космічне агентство України (НКАУ); Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ “КПІ”) і т.д. (більше 15 професорів). Окрім курсів з своєї наукової тематики, вони підготували завдання для слухачів, які допоможуть молодим людям краще розібратися в певних галузях сучасної науки, навчать працювати в групі, готувати презентації і виступати з ними перед публікою. Детальніша інформація розміщена на сайті – http://summerschool.ssa.org.ua.

Також в рамках Літньої школи будуть представлені технічні презентації від провідних міжнародних компаній, таких як Siemens, Mac House, Novell, Microsoft, Oracle, Global Logic, яким важливі високопрофесійні кадри в майбутньому для розвитку своєї діяльності в Україні.

Спонсори Літньої школи – Microsoft, Global Logic.

Технічна підтримка – MACHOUSE.

Інформаційна підтримка – ВОЛЯ

Компания ВОЛЯ — провідний провайдер телекомунікаційних послуг, який надає доступ до цифрових пакетів програм кабельного телебачення під торговою маркою Воля Преміум ТВ™ і високошвидкісний доступ до ресурсів Інтернет під торговою маркою Воля Бродбенд™. Висока швидкість Інтернет до 38 Мбит/сек без необхідності телефонної лінії. Більше 100 телепрограм і широкого вибору різних планів підписки на цифрові пакети, на будь-який смак і вік.

Для представників ЗМІ всі заходи в рамках Літньої школи є відкритими. Розклад і програма школи будуть доступні на сайті – http://summerschool.ssa.org.ua.

Урочисте закриття відбудеться 20-го серпня 2007 року за участю ректора Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”, академіка НАН України, проф. М.З. Згуровського.

Робочі мови Літньої школи – російська, українська, англійська.

Офіційний сайт Літньої школи – http://summerschool.ssa.org.ua.

З пропозиціями про співпрацю і висвітлення проекту в ЗМІ, звертайтеся, будь ласка,

до прес-секретаря НТСА – Ірини Смоліної:

 Моб. +38 050 965 38 26 E-mail: info@ssa.org.ua.

З питань участі в Літній школі як спонсор і виступи з презентацією Вашої компанії, звертайтеся, будь ласка, до керівника спонсорського відділу НТСА – Марини Державської:

Моб. +38 097 997 68 66 E-mail: partners@ssa.org.ua.

З питань участі в Літній школі, звертайтеся, будь ласка, до секретаря міжнародного відділу НТСА – Ірини Збруцької:

Моб. +38 050 987 51 87  E-mail: summerschool@ssa.org.ua.