Планується створити Український народний блок, який братиме участь у виборах до Верховної Ради України.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова Всеукраїнської Чорнобильської народної партії “За добробут та соціальний захист народу” Микола ІСАЄВ.

За його словами, на сьогодні вже підписано декларацію про створення громадсько-політичного об’єднання з аналогічною назвою, куди ввійшла очолювана ним партія, а також Партія відродження села, партія “Україна Соборна”.

Відео дня

Як зазначив перший заступник голови Всеукраїнської Чорнобильської народної партії Василь ГЛАДКИЙ, “у нас є всі шанси подолати 3% бар’єр, якщо не буде фальсифікацій”. М.ІСАЄВ додав, що вже сьогодні розпочинається застосування адміністративного ресурсу, зокрема, “використання безплатної реклами на телебаченні за участю Президента України Віктора ЮЩЕНКА”. Він вважає, що використання адмінресурсу буде і з боку Партії регіонів, і БЮТ. “Партія регіонів, Наша Україна та БЮТ зібрали великий фінансовий ресурс і, звичайно, нам буде важко з ними змагатися”- сказав М.ІСАЄВ. За його словами, “готується масштабна фальсифікація і це видно по тому, що Президент України В.ЮЩЕНКО змінює губернаторів під себе, БЮТ має більшість в ряді регіонів, а Партія регіонів має сильний адміністративний ресурс в центральних органах влади”.

М.ІСАЄВ зазначив, що партія у Верховній Раді України відстоюватиме інтереси не тільки “чорнобильців, а всіх громадян України”. За його словами, партія контролюватиме, щоб влада виконувала законодавство, яке, зокрема, стосується соціального захисту тих, хто постраждав від Чорнобильської катастрофи, зокрема щодо соціальних виплат, забезпечення житлом. Він зазначив, що партія готується до проведення у вересні протестних акцій щодо привернення уваги влади до проблем чорнобильців і виконання тих зобовязань, які передбачені законодавством.

М.ІСАЄВ зазначив, що партія виступає за те, щоб стипендії у студентів та виплати солдатам були не нижчі прожиткового мінімуму, а мінімальна зарплата має бути не менша суми трьох прожиткових мінімумів.