В Україні завершено перший етап пілотного проекту з впровадження Електронної системи розкриття інформації емітентами, який реалізується Державною комісією з цінних паперів і фондового ринку за сприяння проекту USAID «Розвиток ринків капіталу».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив старший радник з питань розвитку ринків капіталу проекту USAID «Розвиток ринків капіталу» Віктор СТЕЦЕНКО.

За його словами, під час проведення першого етапу на веб-сайті ДКЦПФР були обнародувані річні звіти 12 підприємств, зокрема, ВАТ «Мотор Січ», ВАТ «ЗАЛК», Холдингова компанія «АвтоКрАЗ», ВАТ «Київпроект» та ін.

Відео дня

Значна увага в річних звітах була приділена опису господарської діяльності, розвитку і структурі компаній, чинникам ризику, органам управління, операціям з акціонерами підприємств, детальніше розкрита фінансова інформація відповідно до національних стандартів бухгалтерського звіту.

Цей пілотний проект з метою попереднього тестування і доопрацювання електронної системи розкриття інформації (EDS) розробляється Держкомісією за підтримки USAID.

Як повідомив журналістам член ДКЦПФР Іван НЕСТЕРЕНКО, сьогодні Держкомісією розроблений нормативний документ, відповідно до якого компанії, що планують пройти лістинг на фондових біржах, зобов`язані розкривати свою звітність в електронній системі розкриття інформації.

За його інформацією, планується, що цей нормативний документ набуде чинності з початку 2008 року.

І.НЕСТЕРЕНКО також повідомив, що Держкомісія працюватиме над розкриттям інформації в електронній системі з тими компаніями, які вже пройшли лістинг.