Бізнесмен, один з авторів проекту “Донецька мафія” Борис ПЕНЧУК просить Омбудсмена Ніну КАРПАЧОВУ та Президента України Віктора ЮЩЕНКА захистити його громадянські права.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН, оприлюднивши відповідні звернення.

Він заявляє, що “підпорядкованою одному з лідерів Партії регіонів Борису КОЛЕСНІКОВУ прокуратурою здійснюються безпрецедентні терористичні дії, спрямовані на знищення мене і членів моєї родини, тобто тих, хто був змушений віддати прибутковий бізнес АХМЕТОВУ-КОЛЕСНІКОВУ та їх оточенню”.

Відео дня

Б.ПЕНЧУК також заявляє, надав журналістські розслідування, якими підтверджено кримінальне походження капіталів «донецького клану».

Однак, натомість Б.ПЕНЧУК та його однодумці отримали заведені кримінальні справи проти них самих, в тому числі, за фактом виходу книги “Донецька мафія”. “Заангажованими донецькими судами, на вимогу Б.КОЛЕСНІКОВА та В.МАЛИШЕВА за надуманими позовами, заарештоване все моє майно та житло”, – йдеться у зверненні. “Я прошу Вас, пані Н.І.КАРПАЧОВА, як уповноваженого з прав людини, розібратися з ситуацією, що склалася, взяти її під свій особистий контроль, і допомогти мені скористатися своїми громадянськими правами в повному обсязі, не допустити правового безладу”, – закликає Б.ПЕНЧУК.

Аналогічне звернення також адресоване Президенту В.ЮЩЕНКУ.