Радник Президента України Степан ГАВРИШ зазначає, що експерти Секретаріату Президента на сьогодні працюють над аналізом пропозицій представників українського народу та політичних сил щодо ухвалення нової редакції Конституції на Всеукраїнському референдумі.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

“Щодня в Секретаріат Президента приходить велика кількість листів, пропозицій, які уважно вивчаються і сьогодні очевидний один висновок - абсолютна більшість тих, хто цікавиться цією проблемою, налаштовані на те, що Україна повинна мати нову Конституцію, яку має затвердити український народ”,- сказав він.

Відео дня

За словами С.ГАВРИША, найгострішими є питання “перенесення центру керування державою до одного політичного місця, яким є інститут Президента” також триває серйозна дискусія щодо депутатської недоторканності.

С.ГАВРИШ зазначив, що Президент ставить завдання щодо необхідності скасувати депутатську недоторканність, яка на цей період часу стала “потужним інструментом розкручування політичної корупції в Україні і є локомотивом економічної корупції”. “Скасування депутатської недоторканності в цій необмеженій формі, яка існує в українській Конституції, є завданням номер один і на цьому буде базуватися політика Президента”, - сказав він.

С.ГАВРИШ також зауважив, що підтримує ідею створення в Україні двопалатного парламенту, що, на його переконання, є шляхом до демократичної влади. “Двопалатний парламент потрібен з огляду на розширення бази парламентаризму, покращення законодавчої відповідальності за парламент, за свою функцію законодавця”, - сказав він.

Радник відзначив, що експерти, які пропонують сьогодні Президенту прийняти нову редакцію Конституцію, рекомендують зробити це наступного року після обговорення в парламенті і в суспільстві.