Тендерна палата України запустила сайт, на якому безплатно публікуватимуться оголошення про процедури проведення торгів, які мають соціальне значення.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління Тендерної палати Володимир ЛАБА.

За його інформацією, сайт почав працювати 10 червня.

Відео дня

«На сайті буде розміщена інформація, зокрема, про закупівлі, які проводяться інтернатними установами, стосовно гарячого харчування деяких верств населення і деяких видів лікарських засобів», - зазначив ЛАБА.

Таким чином, Тендерна палата, за словами В.ЛАБИ, «спробувала зняти напругу і довести, що вона стоїть на захисті соціальних інтересів громадян і замовників - розпорядників держкоштів» і «виконала ті, можна сказати, побажання чи доручення, які давалися урядом відповідним державним структурам, і без залучення бюджетних чи державних коштів забезпечила створення, відкриття і введення в дію такого сайту».

При цьому В.ЛАБА зазначив, що Тендерна палата провела всі необхідні узгодження для запуску сайту.

Як повідомляв УНІАН, рішення про створення сайту для безплатного обнародування інформації про державні закупівлі було прийняте в середині травня на нараді з питань удосконалення державних закупівель, проведеній першим віце-прем`єр-міністром Миколою АЗАРОВИМ.