«П’ять пропозицій, покликаних наповнити соціальні ініціативи уряду та президента реальним змістом передали лідери профспілкового руху Президенту України,  уряду і парламенту сьогодні під час проведення круглого столу «Ставлення профспілок до передвиборчих соціальних обіцянок Партії регіонів, Нашої України та БЮТу».

Ініціатор обговорення проблем соціального захисту, голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук наголошує: «Задовольнити реальні потреби громадян у соціальному захисті можна лише за умови постійного діалогу з профспілковими організаціями, за умови їх безпосереднього залучення до процесу формування державного бюджету у частині забезпечення  соціальних вимог суспільства».

Соціальні ініціативи профспілок, озвучені в продовж круглого столу, наступні:

Відео дня

1. Негайно ухвалити Трудовий кодекс, Закон «Про соціальний діалог», Закон «Про єдиний соціальний внесок» - у яких, насамперед, мають бути чіткі закріплені права і соціальні гарантії людини найманої праці.

2. Змінити форму управління фондами соціального страхування – позбавити їх від ручного керування завдяки веденню єдиного електронного реєстру платників та зміні форми правління об’єднаним фондом. 

3. Продовжити та прискорити процес введення єдиної тарифної сітки, зробити її наскрізною для всіх категорій працюючих.

4. Внести зміни до закону про оплату праці, які передбачають встановлення зарплати на рівні не менше 25% від собівартості виробленої продукції, або наданої послуги .

5. Передбачити в законодавстві гарантії пенсійного забезпечення для суб’єктів підприємницької діяльності та «заробітчан».

«Соціальні ініціативи профспілок, на відміну від популістичних передвиборчих обіцянок політиків, що лунають останнім часом, мають реальні механізми свого здійснення», - наголошує Мирослав Якібчук. 

Контакт: прес-секретар Тетяна Циба 8 067 752-44-55,  Press-yakibchuk@ukr.net