Мати звинувачуваного у вбивстві Олександра ВОСКОБОЙНИКА Єфросинія ВОСКОБОЙНИК просить Президента України Віктора ЮЩЕНКА і генерального прокурора Олександра МЕДВЕДЬКА направити до міста Шостка (Сумська область) незалежну комісію з розслідування фактів застосування до її сина тортур під час досудового слідства.

Про це Є.ВОСКОБОЙНИК зробила відповідну заяву сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Вона розповіла, що 4 вересня минулого року в Шостці у власній квартирі було знайдено мертвим з 11 ножовими пораненнями одного з місцевих тренерів з плавання, а 26 вересня за підозрою в скоєнні даного злочину було затримано її сина Олександра, який за 4 дні до вбивства прийшов з армії.

Відео дня

При цьому Є.ВОСКОБОЙНИК наголосила, що "4 вересня мій син був вдома, нікуди не виходив, і є свідки, які підтверджують цей факт". Проте, за її словами, дана обставина слідством не була взята до уваги.

Крім того, мати обвинувачуваного повідомила, що 2 липня в Шосткінському міськсуді пройшло перше судове слухання по суті кримінальної справи О.ВОСКОБОЙНИКА. В результаті суд ухвалив рішення відправити справу на дослідування.

Є.ВОСКОБОЙНИК також відзначила, що під час засідання її син заявив суду про те, що його звинуватили у вбивстві, вимагали визнати вину, написавши "добровільне зізнання". При цьому, за словами матері, її син заявляв суду про те, що на допитах співробітники міліції його жорстоко били, "вчили, як потрібно говорити і що показувати під час слідчого експерименту".

Разом з тим, як відзначила Є.ВОСКОБОЙНИК, досі слідство не знайшло знаряддя вбивства, експертиза крові, знайденої на одязі сина, не підтвердила її належності убитому, відеокасету з місця відтворення подій, як встановив суд, було опечатано без присутності понятих.

Присутні на прес-конференції народний депутат України 5-го скликання Геннадій УДОВЕНКО, а також голова громадської організації "Комітет протидії корупції і організованій злочинності" Андрій ОСИПОВ відзначили, що за зверненням Є.ВОСКОБОЙНИК робили ряд спроб довести до відома про те, що сталося з її сином як керівництву прокуратури і міліції Сумської області, так і Генпрокуратури, МВС. Однак належної реакції не було.