Журнал “Профиль” припиняє свій вихід до 25 серпня у зв`язку із зміною власника.

Як повідомив президент холдингу «Главред-Медіа» Віктор ШЛІНЧАК, угоду між видавничим домом «Профіт Прес» і холдингом «Главред-Медіа» про передачу майнових і інтелектуальних прав на видання журналу «Профиль-Украина» підписано пізно ввечері 4 липня.

«Ще близько місяця триватимуть попередні організаційні моменти, пов`язані з переоформленням прав. Наступний номер журналу побачить світ 25 серпня. Це буде зовсім інший журнал з абсолютно іншою концепцією», - сказав В.ШЛІНЧАК, додавши, що вартість угоди становила 2 млн. грн.

Відео дня

Разом з тим, за його словами, видавці мають намір компенсувати втрати читачів, які одержують журнал за передплатою, «за рахунок збільшення сторінок». «З 25 серпня журнал виходитиме на 72 сторінках. Я думаю, що до кінця року ми таким чином компенсуємо всім передплатникам те, що вони не зможуть читати «Профіль» буквально півтора місяці», - пояснив він.

Співзасновник видавничого дому «Профіт Прес» Олександр МОРЄВ повідомив, що з 31 грудня 2006 року журнал «Профиль-Украина» припинив свою співпрацю з російським «Профилем». «Але це не заважає нашим партнерам надалі ці відносини відновити», - сказав він.

У свою чергу новопризначений головний редактор журналу Олена ГРОМНИЦЬКА додала, що затверджено новий слоган журналу: «Оглянись по сторонам!». «Ми подаватимемо події України під іншою точкою зору – в профіль. І всі фотографії політиків у нас публікуватимуться тільки в профіль», - повідомила вона.

О.ГРОМНИЦЬКА також повідомила, згідно з традицією, 25% журнальної площі відводитиметься під рекламні матеріали.

В.ШЛІНЧАК підкреслив, що купівля журналу «Профиль» продиктована тенденцією укрупнення медіа-бізнесу в Україні і не пов`язана з майбутньою виборчою кампанією. «До кінця року до складу холдингу увійдуть ще три видання», - сказав він, не уточнюючи, про які ЗМІ йдеться.

Довідка УНІАН. Холдинг «Главред-медіа» створено в червні 2006 року. До складу медіа-групи входять журнали «Главред», «Телекритика», газети «Новая», «Известия в Украине», а також три інтернет-проекти.

ВБ «Профіт Прес» створено в 2003 році. Видає журнали «Профиль Украина» і «Commercial Real Estate UA»