За підсумками першого місяця експлуатації авіалінії Київ-Тбілісі-Київ авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» перевезла 1 300 пасажирів.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив віце-президент МАУ Сергій ФОМЕНКО.

За його словами, протягом першого місяця експлуатації авіалінії було виконано 10 власних рейсів МАУ, при цьому середнє пасажирське завантаження літака досягло 65%. С.ФОМЕНКО повідомив, що до 40% пасажирів на лінії Київ-Тбілісі є транзитними. «В основному, це пасажири, що летять з Росії до Грузії транзитом через Україну, що пов`язане з тимчасовою відсутністю прямого авіасполучення між Грузією і РФ», - уточнив віце-президент МАУ.

Відео дня

Він також зазначив, що в цілому за підсумками 2006 року кількість українських туристів, що відвідали Грузію, становить 16 тис. 872 людини, що на 4,2% більше, ніж в 2005 році.

У свою чергу радник голови Державної служби туризму і курортів Броніслав ОМЕЦИНСЬКИЙ висловив надію, що кількість пасажирів на лінії Київ -Тбілісі - Київ продовжуватиме зростати. «Наявність в Грузії прекрасних гірськолижних і морських курортів є передумовою для збільшення потоку українських туристів в цю країну. У разі подальшого зростання попиту на перельоти до Грузії можна буде говорити про запуск чартерних авіарейсів між Києвом і Тбілісі», - сказав Б.ОМЕЦИНСЬКИЙ.

Як зазначив директор з продажу в Україні авіакомпанії МАУ Дмитро ШИНКАРЧУК, на сьогоднішній день рейси Київ-Тбілісі-Київ вже рентабельні. За його словами, завантаження рейсів з Києва в Тбілісі і у зворотному напрямі є збалансованою. Він також повідомив, що вартість квитка на переліт з Києва до Тбілісі становить від 200 дол. плюс аеропортні збори.

Як повідомляв УНІАН, 8 червня МАУ відкрила новий регулярний рейс між Києвом і Тбілісі. Рейси виконуються на літаках Боїнг-737 тричі на тиждень. Надалі передбачається збільшити частоту польотів до чотирьох разів на тиждень.

При цьому рейси в аеропорту "Бориспіль" стикуються з ранковими рейсами МАУ до найбільших міст Західної Європи.

Впродовж літнього сезону рейси виконуватимуться тричі на тиждень власним авіапарком щопонеділка, щосереди і щоп`ятниці з Києва і, відповідно, щовівторка, щочетверга і щосуботи - у зворотному напрямку, і двічі на тиждень - по п`ятницях і неділях - спільно з партнером МАУ, авіакомпанією «Грузинські авіалінії» (Air Zena).

Планується також відкриття прямих рейсів з Києва до Батумі.

Довідка УНІАН. ЗАТ "Міжнародні авіалінії України", другий за величиною пасажирський авіаперевізник в Україні, створено в листопаді 1992 року.

Компанія виконує щотижня більше 250 рейсів в 15 міст Західної і Північної Європи з Києва, Львова, Одеси і Сімферополя.

У держвласності знаходиться 61,6% статутного фонду компанії, 22,5% належить австрійській Аustrian Airlines, 9,9% - Європейському банку реконструкції і розвитку, 6% - міжнародній лізинговій компанії AerCap.