Окремі представники партії «Вперед, Україно!» заявляють про намір створити політичну силу нового типу, основою якої буде «класична демократія».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили заступник голови політичної партії «Вперед, Україно!», голова демократичної платформи цієї партії Василь ПЕТРІВНИЙ та секретар центрального апарату виконкому Ігор МАМЧУР.

За словами В.ПЕТРІВНОГО, «ми заявляємо про початок формування такої політичної сили». При цьому такі наміри він пояснив тим, що на сьогодні існуючі політичні сили в Україні не здатні конструктивно співпрацювати, оскільки вони або «приватизовані» своєю верхівкою, або головною метою для них є влада для заробляння коштів. За словами В.ПЕТРІВНОГО, «ці люди встановили в партіях диктатуру, формалізм, корупцію, хамство, протекціонізм – профанацію демократії».

Відео дня

На переконання В.ПЕТРІВНОГО, з таким підходами неможливо побудувати демократію. Він зазначив, що існуючі в Україні партії, які сьогодні формують владу, «завели суспільство в глухий кут, і по своїй суті не можуть забезпечити розвиток», оскільки в Україні не формується політика в інтересах громадян і держави.

За словами В.ПЕТРІВНОГО, це «створення якісно нової політичної сили, яка буде чітко дотримуватись класичних демократичних норм і принципів, де з першого моменту із самої низової організації буде діалог, чесна конкуренція, колегіальність прийняття політичних рішень, чесні вибори на всі посади».

Він також повідомив, що найближчим часом буде оприлюднена програма політичної сили, яку він та його однодумці із партії «Вперед, Україно!» мають намір створити.

В.ПЕТРІВНИЙ пояснив, що до такого кроку його та інших членів партії «Вперед, Україно!» підштовхнула відсутність прозорої політики партії, зокрема, процес входження партії до блоку «Народна самооборона» Юрія ЛУЦЕНКА.

Як зазначив В.ПЕТРІВНИЙ, процедура входження відбувалася без проведення регіональних конференцій партії і зборів. У контексті сказаного він поінформував, що на сьогодні більшість із понад 20 голів обласних організацій політичної партії «Вперед, Україно!» вже написали заяви про вихід із партії.

«Сьогодні я заявляю, що теж виходжу з цієї партії. Це, зрозуміло, логічно…», - сказав В.ПЕТРІВНИЙ. При цьому він висловив сподівання, що більшість людей перейде до нової політичної сили, яку планується створити.

Водночас він зазначив, що поки що немає назви нової сили, є лише робочі проекти: Партія прогресивного розвиту, Партія демократичного розвитку тощо. Втім, зауважив В.ПЕТРІВНИЙ, остаточну назву нової політичної сили буде прийнято на установчому з’їзді.

У свою чергу, І.МАМЧУР зазначив, що «нова демократична сила необхідна для захисту рештку демократії в Україні». Говорячи про сьогоднішній стан політичної партії «Вперед, Україно», він сказав, що в ній практично відбувається «зачистка» від тих людей, не згодних з політикою, яку проводить її керівництво.