Україну все частіше використовують для транзиту наркотиків.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив заступник голови Служби безпеки України, начальник Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Валерій ПІДБОЛЯЧНИЙ.

“Процеси глобалізації наркобізнесу не проходять повз нашої держави, і на сьогодні міжнародні наркоспівтовариства все частіше розглядають територію України як зручну територію транзиту наркотичних речовин”, - сказав В.ПІДБОЛЯЧНИЙ.

Відео дня

Він наголосив, що СБУ занепокоєна тим, що фіксується збільшення виробництва наркотиків, а в останній період й збільшення контрабандного ввезення синтетичних наркотиків з Європи до України, та все частіше українці залучаються до процесу транспортування наркотиків.

В.ПІДБОЛЯЧНИЙ запевнив, що СБУ активно бореться з розповсюдженням наркотиків у взаємодії з МВС, Державною митною службою, Міністерством охорони здоров’я та спецслужбами більше ніж 60 країн світу. За його словами, СБУ найбільше співпрацює зі спецслужбами США, Німеччини, РФ, Великобританії, Польщі, Туреччини та ПАР.

В.ПІДБОЛЯЧНИЙ також повідомив, що цього року було вилучено рекордну кількість афганського героїну – 285 кг, що більше ніж за 15 років.