Аграрна партія України, Партія відродження села, Селянська партія України та Українська селянська демократична партія заявили про створення міжпартійного політичного об’єднання “Аграрна Україна”.

Сьогодні на прес-конференції в УНІАН лідери цих політичних сил повідомили, що 19 червня було підписали Меморандум про співробітництво.

Метою об’єднання голова АПУ Михайло ЗУБЕЦЬ назвав консолідацію зусиль для проведення єдиної ефективної політики щодо агропромислового комплексу, зокрема, прийняття бюджету на користь села.

Відео дня

М.ЗУБЕЦЬ підкреслив, що новостворене об’єднання є рівнозначним для кожної з партій.

Як заявив голова УСДП Валерій ВОЩЕВСЬКИЙ, створення потужної аграрної фракції у новому парламенті – програма-мінімум новоствореного міжпартійного об’єднання “Аграрна Україна”.

У свою чергу лідер Селянської партії України Олександр ЯВОРСЬКИЙ зазначив, що, згідно із рядом соціологічних опитувань, 70% виборців не бажають підтримувати партії, які зараз становлять більшість у Верховній Раді. За його словами, третина розчарованих виборців – селяни, і саме на цей електорат розраховує “Аграрна Україна”.

Найближчим часом лідери об’єднання планують розробити спільну програму дій та залучити до “Аграрної України” інші партії і громадські організації, що займаються проблемами села, йшлося на прес-конференції.