Керівник фракції Блоку Юлії Тимошенко та секретар фракції Віталія Кличка в Київській міській раді Тетяна МЕЛІХОВА і Наталія НОВАК заявляють, що питання участі опозиції в завтрашній сесії Київради залишається відкритим.

Про це вони повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Що стосується завтрашнього пленарного засідання, то такі рішення ми приймаємо суто на зборах фракції, і завтра у нас будуть збори відбуватися”, - сказала Т.МЕЛІХОВА. Вона додала, що “ні в дерибані землі, ні в привласненні нашого комунального майна” члени фракції не братимуть участі.

Відео дня

Т.МЕЛІХОВА також офіційно заявила, що “всі ті рішення, які прийняла Київрада, і буде приймати після 2 червня, є нелегітимними”. Щодо судової ухвали про забезпечення позову одного з депутатів Київради, згідно з яким, рішення з’їзду БЮТ про позбавлення депутатських мандатів депутатів-“перебіжчиків” призупинено, то, за словами Т.МЕЛІХОВОЇ, це “все тільки питання часу”, оскільки на сьогодні і судова гілка влади, і прокуратура, і міліція якоюсь мірою залежать від мерії.

Вона також підкреслила, що за період каденції Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО було “непрозоро” роздано і продано 445 га вільних земельних ділянок. “Візьміть, помножте цих 445 га на ринкову ціну. Якщо б це були конкурентні засади, ми мали б з вами ще один бюджет Києва. Бюджет Києва, в середньому, - 13 млрд. грн., а якщо продати по 400 доларів 1 м. кв., то ми побачимо, що це більш як 10 млрд. грн.”, - сказала депутат.

Загалом, за даними Т.МЕЛІХОВОЇ, за каденції Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО на посаді мера столиці в житлову забудову вже переведено 350 га зеленої зони міста. Крім того, на засіданнях сесій Київради не надають слова для виступу опозиційним депутатам, голосування проводиться без відповідних проектів рішень, тобто депутати змушені голосувати, не знаючи про зміст питання. Більшість Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО продовжує приймати рішення про будівництво житлових будинків в зелених зонах, на території спортмайданчиків чи автостоянок, і це при тому, що парковок в місті не вистачає.

“БЮТ звертається за порадою до киян, що нам робити, чи сидіти в сесійній залі разом з тими, хто знущається над інтересами киян, з тими, хто розбирає залишки комунального майна, розбирає за безцінь столичні землі? Тому що до мікрофона не пускають, а якщо блокувати трибуну, то на 10-му поверсі проводять залишки сесії, чи “втемну”, під шум мегафонів, але ж все одно голосують...”, - зазначила лідер фракції БЮТ в Київраді.

У свою чергу, Н.НОВАК зауважила, що за таких умов депутати фракції В.Кличка також, скоріш за все, не братимуть участі у завтрашньому засіданні сесії Київради. Вона повідомила, що сьогодні увечері на своєму засіданні фракція прийме остаточне рішення щодо участі завтрашній сесії. “Ми будемо обговорювати це питання, але ми все ж таки схиляємось до того, що не братимемо участі, тому що останнім часом сесія перетворилася просто в земельний дерибан, забезпечення саме фінансових та економічних інтересів членів Блоку Черновецького, “регіонів”, частково соціалісти там беруть участь. Тому, скоріше за все, – ні”, - сказала Н.НОВАК.

Н.НОВАК і Т.МЕЛІХОВА висловили сподівання, що члени фракції “Наша Україна” в Київраді також підтримають позицію фракцій БЮТ та Кличка.