Компанія-забудовник «Етьєн-вест» має намір завершити будівництво житлового комплексу з шести 34-поверхових будинків «Дніпровські башти» на Троєщині на замовлення Головного управління внутрішніх військ МВС України до кінця 2008 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив генеральний директор ТОВ «Етьєн-вест» Федір ГОРШКОВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, для завершення першої черги будівництва компанія має в своєму розпорядженні кошти в розмірі 170 млн. грн., залучення яких стало можливим завдяки приходу в ТОВ два місяці тому нових засновників.

Відео дня

Як повідомив Ф.ГОРШКОВСЬКИЙ, компанія виплатила 3,5 млн. грн. підрядникам за раніше виконані роботи, 2,5 млн. грн. - авансу. Кожного місяця планується освоювати 7-8 млн. грн. Всього до кінця поточного року компанія має намір освоїти 30 млн. грн. на добудову п`ятого й шостого будинків.

За словами гендиректора компанії, забудовник має намір здати в експлуатацію п`ятий і шостий корпуси комплексу в грудні 2007 року, третій і четвертий корпуси - в червні 2008 року, перший і другий - в листопаді 2008 року.

Крім того, ще 130 млн. грн. компанія планує вкласти в будівництво другої черги комплексу, яка складається з торгово-розважального центру загальною площею 51 тис. кв. м, інфраструктури, паркінгів і дороги другого рівня (капвей), що сполучає комплекс із запланованою станцією метро в мікрорайоні «Райдужний».

«Фінансування об`єкту здійснюватиметься повною мірою. Грошей на будівництво достатньо», - сказав Ф.ГОРШКОВСЬКИЙ.

У свою чергу директор із будівництва ТОВ «Етьєн-вест» Олександр ЛЕВИЦЬКИЙ повідомив, що 50% житлових площ комплексу (близько 400 квартир) належить ГУ внутрішніх військ МВС, яке повністю профінансувало будівництво за рахунок коштів держбюджету. Із загальної житлової площі комплексу 26 тис. кв. м буде реалізовано попередніми забудовниками. Нереалізованими залишилися близько 25% житлових площ (11 тис. кв. м житла) й більше 9 тис. кв. м нежилих приміщень (офіси, торгові приміщення), а також паркінгів площею 15 тис. кв. м, інтерес до яких виявляє співінвестор будівництва.

Він також спростував чутки про незадовільний технічний стан комплексу й повідомив, що технічна експертиза підтверджує відповідність технічного стану нормам, зазначивши, що разом із представником замовника особисто несе довічну відповідальність за якість будівництва.

Як зазначив начальник Управління розквартирування і капбудівництва ГУВВ МВС України Станіслав ПІЛЕЦЬКИЙ, він очолює групу з будівельників, юристів і фінансистів при ГУВВ, яка контролюватиме будівництво й захищатиме права приватних інвесторів. Спільно з Асоціацією приватних інвесторів управління створило реєстр реалізованого житла, а також реєстр укладених договорів.

Він також повідомив, що підрядник будівництва - компанія «Алес-Буд», яка на 10 млн. грн. недофінансувала будівництво, повинна за півроку виконати роботи на цю суму.

Довідка УНІАН. У 1999 р. було почато будівництво житлового комплексу «Дніпровські башти», розташованого по пр. Генерала Ватутіна, 9, на замовлення Головного управління внутрішніх військ МВС України. Загальна площа комплексу становить близько 74 тис. кв. м. У 2003 р. фінансування об`єкту було припинено. Загальний обсяг фінансування ГУВВ МВС у будівництво комплексу становив 127,86 млн. грн. при 50% готовності об`єкту. 450 військовослужбовцям мало бути передано 37 тис. кв. м площ. У будівництво комплексу вклали кошти близько 300 приватних інвесторів.

Функція замовника будівництва була передана концерну «Укріндустрія», який залучив як генпідрядник будівельну компанію «УкрАзіаБуд». У березні 2006 року, після того, як у «УкрАзіяБуд» почалися фінансові ускладнення (зараз компанію оголошено банкротом), ГУВВ МВС передало функції забудовника ТОВ «Етьєн-вест», яке уклало договір генпідряду з ТОВ «Чиста вода М». Субпідрядниками будівництва виступають «Алес-Буд», «Черкасизалізобетонбуд» та інші компанії.

Здача в експлуатацію всього комплексу планувалася в другому кварталі 2005 р. Будівництво комплексу було припинено в 2005 році.

На даний момент ступінь готовності комплексу становить 60%.