Галині Інгулі - 26 років. Професійним малярством займається чотири  роки. Закінчила київську спеціальну школу для слабочуючих дітей №18, потім здобула спеціальності веб-дизайнера, кондитера, вчилася розпису по дереву та різьбярству, займалася розписом іграшок, працювала веб-дизайнером. Уже кілька років навчається у творчій майстерні знаного київського художника Костянтина Косаревського.

 Нині у приватних колекціях киян та офісах різних установ – більше сотні картин молодої художниці. Перший несподіваний попит викликали роботи, які вона виконала у стилі фентезі. Цю серію Галина назвала "Планетою Інгула". На картинах серії – феєричний світ, що має живі істоти дивних геометричних форм, чудернацькі квіти і несподівано яскраві кольори. Разом з тим Галина успішно працює і в реалістичній манері, особливо їй вдаються пейзажі.

 Твори Галини вже презентувалися на сімох персональних і одній колективній виставках: травень 2 005 - Київ, Музей КПІ; серпень 2 005 - Коростень, міська рада, до 1 300-річчя міста; листопад 2 005 – Київ, Галерея «Києво-Могилянської Академії»; травень-липень 2 006 – Київ, Контрактова площа, архітектурна бібліотека в Гостинному дворі; листопад 2 006 року (з перервою) і травень 2 007 року - Париж, 19-й район, арт-кафе "Каскад"; квітень 2007 - Київ, виставковий зал Головкиївархітектури на Хрещатику, травень-червень 2 007 – Київ, Будинок письменників на Банковій.

Відео дня

Виставки Галини Інгули викликали чимало телесюжетів і публікацій в українській пресі – аж до перших сторінок центральних газет (наприклад: «Киевские ведомости» 26.05.2005, стор. 1 і 2, «Цветы Украины на планете «Ингула»).

  Нинішня виставка у Національній парламентській бібліотеці на Грушевського, 1 – восьма персональна виставка Галини Інгули, якій вона дала промовисту назву: «ЛІТО НА ДВОХ ПЛАНЕТАХ». Тут представлені літні пейзажі нашої планети Земля і фантастичної планети Інгула, яку Галина придумала чотири роки тому.

Одночасно з цією виставкою на Грушевського, 1 картини Галини Інгули знову презентують у Парижі – вже не окремі роботи, а довершена їх композиція. З цією композицією у листопаді 2 006 року Галина була запрошена до Парижа. Однак через те, що під час авіаперельоту майже половина картин була загублена і знайшлася лише у грудні, представлення картин по суті не відбулося – преса і спеціалісти картин Галини не побачили. Через це Галина подала на авіаперевізника та авіапорт судовий позов на 100 тисяч гривень.  Тепер, уже у повній композиції картини Галини Інгули презентуються у Парижі знову.

 Картини художниці також можна побачити на сайті  www.ingula.kiev.ua

 Дякуємо Вам за увагу.