Куліш на козацькому судні чайка ”Спас”Поки ви читаєте ці рядки, долаючи негаразди погоди, крізь 5-ти бальний шторм та бюрократичні перепони митниць  і кордонів сучасні козаки везуть з Грузії дух братерства, вольності та сили, приправлений 10-ма бочками вина та прийдуть у Київ 12 червня, у вівторок. Зустріч чайки та «Козацька забава» відбудеться о 17:00 на Трухановому острові, куди запрошуються всі для святкування закінчення походу.

В минулому, ще років 300 тому назад, Україна була найпотужнішою морською воєнною силою на євроазійській території і козацька флотилія на рівних конкурувала з військовими флотиліями наймогутніших держав континенту. Зараз у нас всіх є шалена можливість зазирнути в історію наших українських предків і відчути як козаки 300 років тому назад ходили по Дніпру на подібних чайках, співали пісні, змагалися, розважалися.

То ж якщо ти хочеш відчути себе як справжній козак – 12 червня о 17:00 приходь на Труханів острів і розважайся по-козацьки! На галявині, вище за течією від пішохідного мосту стоятиме табір, де усі бажаючі зможуть взяти участь у святкуванні закінчення морського походу. Туди і пристане старовинний корабель, як і в давні  часи слави, коли на Дніпрі майоріли козацькі стяги та вітрила. З 17.00 до 23.00 усіх охочих безкоштовно розважатимуть Олег Скрипка, гурти  «Пропала грамота», "ДахаБраха" «Перкалаба», грузинський колектив «Georgia» та казкар-лірник Сашко Власюк.  З нагоди свята буде вдосталь грузинського вина, яке для України спрезентувала Грузія, ти зможеш скуштувати козацький куліш, який буде варитися у твоїй присутності і з твоєю допомогою. Також інші українські та грузинські страви.

Відео дня

Що ще? Таке: спробувати сили у силових та розважальних забавах - козацькому АРМ-реслінгу та в перетягуванні канату, дивитися фільм про похід до Грузії, потішитись пороховим салютом із гармат та кольоровим феєрверком.

11 червня о 12:30 відбудеться прес-конференція, де ви почуєте живі свідчення учасників екстремального та героїчного походу до Грузії:

Роман Рось - організатор проекту, президент Фонду РЕТ «Витоки»,

Мирон Гуменецький – капітан чайки «Спас»,

Зураб Квачадзе – Генеральний консул Грузії в Одесі,

Юрко Червінський - продюсер акції, генеральний директор Агенції “Злато Скіфів”.

Координатор проекту

Ольга Пустовойт

+380503101222