Судноплавна компанія «Альфамарін» заявляє, що зафрахтоване нею судно під прапором Російської федерації «Федор Котов» затримали з незрозумілих причин в Керченському морському торговому порту.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор компанії Юрій ПЕТРИЩЕВ.

«17 травня судно, власником якого є наша компанія, зайшло на законних підставах для здійснення технологічних процесів у порт Керч, і через заплановані 4 діб до сьогоднішнього дня не може вийти з не зрозумілих для нас причин», - сказав Ю.ПЕТРИЩЕВ.

Відео дня

За його словами, адміністрація Керченського порту задіює адміністративні засоби для того, щоб не випускати судно.

Ю.ПЕТРИЩЕВ підкреслив, що на це судно адміністрацією порту був призначений новий капітан – громадянин України, що є порушенням відповідно до Кодексу торгового мореплавання.

«Нам претензії порту не зрозумілі, спроби вести конструктивний діалог з адміністрацією порту результатів не дали», - підкреслив він.

Ю.ПЕТРИЩЕВ пояснив, що відповідно до раніше оформленого договору компанія «Альфамарін» є фрахтувальником судна «Федор Котов», повністю його утримує і обслуговує, а судновласником є Керченський порт.

За його словами, компанія експлуатує це судно з 2001 року, а даний договір укладено до 2008 року.

Керівник компанії також підкреслив, що ніяких боргів згідно з угодою «Альфамарін» перед портом не має.

Він повідомив, що поки судно стоїть, компанія терпить збитки, і капітаном судна оформлений морський протест на адресу Керченського порту.

У свою чергу, представник громадської організації «Громадський суд України» Ярослав МЄСЯЦ заявив, що його організація розцінює даний факт як ще один злочин з ряду злочинних дій керівництва Керченського морського торгового порту, які розслідуються «Громадським судом України» для передачі матеріалів правоохоронним органам України.