Члени КСП «Бориспільське» знайшли гроші для погашення заборгованості підприємства і зупинення його ліквідації. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН адвокат Віктор КОЛБАНЦЕВ, який представляє інтереси КСП.

«8 травня загальні збори КСП «Бориспільське» для запобігання ліквідації підприємства і запобігання подальшому розкраданню майна і землі, яка належить членам КСП «Бориспільське» на правах приватної власності, ухвалили рішення про створення фонду взаємодопомоги підприємству», - сказав В.КОЛБАНЦЕВ.

Він повідомив, що в 1997 році шляхом реорганізації радгоспу «Бориспільське» було створено КСП «Бориспільське», засновниками якого були 999 чоловік, і вартість майна оцінювалась у 20,4 млн. грн. Проте, як відзначає В.КОЛБАНЦЕВ, вже в 1998 році було порушено справу про банкрутство підприємства.

Відео дня

В.КОЛБАНЦЕВ заявляє, що колишнє керівництво КСП штучно створило борги, аби заволодіти майном і землею підприємства, зокрема, без згоди членів КСП було списано з балансу техніку. Він розцінює такі дії як рейдерське захоплення.

За словами В.КОЛБАНЦЕВА, на сьогодні члени КСП «Бориспільське» внесли до фонду взаємодопомоги близько 400 тис. грн., чого досить, аби сплатити борги підприємства і провести повний розрахунок з кредиторами і зупинити ліквідацію підприємства.

Крім того, члени КСП подали ряд позовів до судових інстанцій для розслідування цієї справи.