У рамках спільного проекту благодійної організації «Фонд братів Кличків» та компанії «Кока-Кола Україна» - «Клич друзів - граймо разом!» у 2007 році в різних регіонах України буде споруджено 15 дитячих спортивних майданчиків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління благодійної організації «Фонд братів Кличків» Віталій КЛИЧКО.

Він розповів, що у 2007 році організатори оголосили унікальний всеукраїнський конкурс та відібрали місця для встановлення майбутніх дитячих майданчиків на підставі листів з усієї України.

Відео дня

За його словами, конкурс тривав з 1 квітня по 15 травня 2007 року. Всього було отримано близько 600 заяв. Процес розгляду та відбору заяв проходив у декілька етапів, в результаті чого були відібрані 15 заяв на встановлення дитячих спортивних майданчиків по всій території України.

Зокрема, дитячі спортмайданчики з’являться в м. Переяслав-Хмельницький (Київська обл.); м. Новоград-Волинський (Житомирська обл.); м. Житомир; смт. Брацлав (Вінницька обл., Немирівський р-н); с. Ладижинка (Черкаська обл., Уманський р-н); м. Лубни (Полтавська обл.); м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.); м. Запоріжжя; м. Харцизьк (Донецька обл.); м. Сєвєродонецьк (Луганська обл.); м. Чугуєв (Харківська обл.); м. Сімферополь, м. Красноперекопськ (АРК); м. Радехів (Львівська обл.) та с. Ясень (Івано-Франківська обл., Рожнятівський р-н).

“Перший майданчик буде встановлено вже у червні в. Запоріжжі. Під час урочистого відкриття будуть проведені спортивні змагання між дітлахами міста та вручення призів”, - запевнив В.КЛИЧКО.

Він також розповів, що впродовж 2005-2006 років в рамках Проекту «Клич друзів - граймо разом!» у Києві, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Львові було збудовано та відкрито 35 дитячих спортивних майданчиків прибудинкового формату. Загальна площа одного майданчика становить близько 200 кв.м., вони повністю відповідають усім сучасним екологічним вимогам, правилам безпеки та вирізняються стильним, яскравим дизайном. Юні любителі спорту можуть не лише скористатися стандартним спорядженням спортивного майданчика (як то тренажери, гімнастичні комплекси), а й пограти у баскетбол чи настільний теніс.

“Усі ми прагнемо, щоб наші діти росли здоровими, сильними і гармонійно розвиненими. Ми хочемо, щоб кожна дитина мала можливість зробити крок до здорового життя безпосередньо з дитячого майданчику, адже вулиця пропонує куріння, алкоголь, кримінал”, - наголосив В.КЛИЧКО та подякував компанії “Кока-Кола Україна” за активну підтримку цієї ініціативи.

За його словами, проект «Клич друзів - граймо разом!» розпочався у 2005 році і має на меті зниження рівня ослабленості здоров’я та захворюваності серед молоді, а також повернення традиції здорового способу життя та створення умов для спільного родинного дозвілля шляхом створення мережі дитячих спортивних майданчиків по всій Україні.

На прес-конференції відзначалося, що основними критеріями відбору заяв були такі: наявність колективного листа (не менш ніж від 20 дітей) з обґрунтуванням необхідності побудови майданчика та описом місця розміщення; наявність листа-дозволу від райдержадміністрації (ЖЕКу) на розміщення; фото місця.

***“Фонд братів Кличків” - всеукраїнська благодійна організація, заснована 2003 року Віталієм та Володимиром КЛИЧКАМИ. Місія організації - створення належних умов для гармонійного розвитку молодого покоління України. Головна мета діяльності - розробка та впровадження соціальних проектів, пошук додаткових коштів на їх фінансування та розвиток партнерської співпраці заради виконання місії організації. При цьому основними напрямками діяльності є: популяризація здорового способу життя; боротьба з соціальними недугами української молоді, передусім, з наркоманією та СНІДом; соціальна підтримка дітей, які потребують допомоги; підтримка талановитої молоді.