1 червня до Міжнародного дня захисту дітей на сцені Театру російської драми ім. Лесі Українки відбудеться вистава сучасного балету «Дитя вулиці» («Кармен STREET»).

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила Заслужена артистка України, володарка призу «Зірка Голівуду», відомий балетмейстер Алла РУБІНА.

Постановка та авторство балету «Кармен STREET» належать А.РУБІНІЙ, репетитором-балетмейстером став Заслужений артист України Євген КАЙГОРОДОВ.

Відео дня

За словами А.РУБІНОЇ, унікальність балетної вистави полягає у синтезі хореографічних жанрів та оригінальності оформлення, а також в її соціальній значимості. У виставі гостро порушується проблема соціальної нерівності. Як розповіла балетмейстер, у своїй постановці вона зіткнула два паралельні прошарки суспільства - безпритульних і соціально забезпечених.

Постановники вистави ставлять собі за мету привернути увагу молоді нашої країни до проблеми розшарування суспільства та загальнолюдських цінностей.

До виставі залучено 60 учасників – школярів і студентів культурного центру «Кияночка».

Керівник «Кияночки» Дмитро КАЙГОРОДОВ наголошує, що хоча учасники вистави досить молоді (наймолодшій учасниці балету 7 років), вони цілком професійно відтворюють характер своїх героїв.

Вистава буде на одну дію о 12.00 та о 19.00. Перша частина – концерт вихованців культурного центру «Кияночка», друга частина – балет «Кармен STREET».

Квитки коштують від 20 до 50 гривень. Денний сеанс малозабезпечені зможуть відвідати безкоштовно.