Блок “Зелені екологи - “Райдуга” закликає до відродження традиційних духовних, моральних і сімейних цінностей українського народу.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова виборчого блоку “Зелені екологи - “Райдуга” Михайло ГУЦОЛ.

Він наголосив, що у виборчій програмі блоку затверджена Програма відродження української сім`ї, і члени блоку підтримуватимуть всі проекти законодавчих документів у Верховній Раді України, які сприятимуть відродженню духовності в Україні.

Відео дня

«Бездуховна країна приречена на загибель. Захворювання алкоголізмом, наркоманією тощо є проблемою духовності. В українському суспільстві на сьогодні відсутня духовність, і це свідчить про те, що країна приречена на загибель», - наголосив М.ГУЦОЛ.

Присутній на прес-конференції віце-президент Української асоціації благодійників Сергій БОРТКЕВИЧ зазначив, що Україна сьогодні «хворіє і фізично, і психологічно».

«Я маю на увазі розповсюдження так званих соціальних хвороб. Створюється враження, що нинішня влада не в змозі розв`язати цю проблему», - сказав він. С.БОРТКЕВИЧ зазначив, що за 10 років захворюваність на туберкульоз в нашій країні зросла в два рази, і Україна зараз займає друге місце за темпами розповсюдження цього захворювання в Європі. Крім того, в Україні швидкими темпами розповсюджується також ВІЛ/СНІД, наркоманія, алкоголізм і т.д. В результаті, сьогодні в Україні налічується майже 1 млн. хворих на туберкульоз, майже 400 тис. ВІЛ-інфікованих, більше 100 тис. наркоманів і 7% працездатного населення – алкоголіки.

«Це свідчить про те, що в країні, очевидно, відбувається глибока моральна і духовна криза. І таких випадків було б менше, якби люди з дитинства одержували належне моральне і духовне виховання», - вважає С.БОРТКЕВИЧ.

Він вважає позицію партії з цього питання дуже актуальною, оскільки вона переносить «вагу з вирішення фізичної проблеми на вирішення духовної проблеми», оскільки без створення духовного суспільства неможливий добрий економічний базис країни.

Ініціативу лідера блоку «Райдуга» підтримав також академік, директор Інституту нейропсихіатрії Анатолій ЧУПРІКОВ. Він відзначив, що сьогодні більш актуально займатися екологією душі, чистотою наших помислів, устремлінь. На сьогоднішній день, за його словами, в Україні зафіксована велика кількість суїцидальних спроб, значна кількість нервово-психічних відхилень тощо.

Крім того, зазначив він, «захоплення алкоголем завдасть надалі велику шкоду майбутнім поколінням українців. Тому потрібно наводити тут лад».

А.ЧУПРІКОВ позитивно оцінив намір блоку реалізувати Програму відродження української сім`ї. Сьогодні, за його словами, «лише за рахунок ентузіастів» швидкими темпам почала розвиватися в Україні окрема галузь психології - перинатальна психологія. «Допомога сім`ї, допомога вагітній жінці, її чоловіку, доведення до пологів і після. Такого роду психологічна допомога демонструє нам, до якого ступеня народження дитини може бути щастям, до якого ступеня сімейне життя може бути спокійним і урівноваженим», - зазначив психолог.

Присутні в залі єпископ традиційної католицької церкви східного обряду ЄЛИСЕЙ і єпископ Української православної автокефальної церкви АНДРІЙ висловили переконання, що ця прес-конференція «дає могутній поштовх для того, щоб питання духовності і моралі не тільки приймалися до обговорення, але і докладалися зусилля для їх вирішення».