Керівництво Центрального продуктовий-речового ринку (ТОВ «Торгсервіс») в м. Сніжне Донецької області звинувачує депутата Донецької обласної ради від Партії регіонів Олега ПОПОВЧЕНКА в спробах незаконного захоплення ринку.

Як повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН співзасновник ТОВ «Торгсервіс» Любов ПЕТРОВА, О.ПОПОВЧЕНКО в березні 2003 року придбав 72,6% статутного фонду «Торгсервісу», проте вже в травні того ж року в нотаріальному порядку добровільно розірвав ці операції, оскільки в Сніжнянський міськсуд було подано позов про визнання купівлі-продажу О.ПОПОВЧЕНКО часткою ринку недійсною через те, що операції проводилися без згоди решти засновників товариства.

Проте після двох з половиною років з моменту розірвання операцій О.ПОПОВЧЕНКО почав робити спроби захоплення ринку, зазначила Л.ПЕТРОВА. За її словами, «як тільки ми встали на ноги, у нас з`явилися проблеми».

Відео дня

Вона повідомила, що на той час нинішні керівники ринку інвестували в нього достатню кількість коштів, побудували адміністативну будівлю і понад 900 павільйонів.

Як повідомила представник ТОВ «Торгсервіс», директор «Українського юридичного бізнес-центру» Альбіна ЧИЛІМОВА, спочатку ринок намагалися захопити за допомогою судових позовів, перший з який було подано восени 2005 року дружиною О.ПОПОВЧЕНКО, що заявляла, що чоловік розірвав операції без її згоди.

Потім, за словами А.ЧИЛІМОВОЇ, була серія позовів з претензіями з боку О.ПОПОВЧЕНКА до підприємства, в яких він заявляв про тиск на нього при розірванні операцій тощо.

Більше того, 7 і 14 травня були здійснені спроби силового захоплення підприємства.

«Осмілівши, Олег ПОПОВЧЕНКО робить силове захоплення ринку 7 травня», - заявила А.ЧИЛІМОВА. За її словами, на територію підприємства силою проникли люди в камуфляжі, почали пиляти грати і зривати замки, проте інцидент вдалося владнати.

Вже через тиждень територію підприємства спробували захопити повторно, цього разу за участю самого О.ПОПОВЧЕНКА, повідомила вона.

За даними А.ЧИЛІМОВОЇ, при цьому ніякого судового рішення, що дозволяло б забрати майно підприємства, не було представлено. Крім того, силові органи не втручалися в ці незаконні дії. «На сьогоднішній день ми маємо відмову міліції про порушення кримінальної справи за фактом спроби захоплення. Слідчий не бачить складу злочину», - додала вона.

А.ЧИЛІМОВА також повідомила, що на сьогоднішній день судові спори навколо підприємства не завершені. При цьому, за її даними, всі претензії О.ПОПОВЧЕНКА в суді постійно розглядає один і той же суддя. Зокрема, сказала вона, останнє судове рішення на користь О.ПОПОВЧЕНКА (яким визнано недійсним розірвання операції про придбання О.ПОПОВЧЕНКОМ частки підприємства) винесена Сніжнянським міськсудом в січні ц.р. тим же суддею. На даний момент юристи «Торгсервісу» оспорюють це рішення у Вищому господарському суді, зазначила вона.

Як повідомила А.ЧИЛІМОВА, «Торгсервіс» неодноразово звертався зі скаргами в місцеву прокуратуру, міліцію, до голови Донецької облради, проте ніякої реакції поки що не немає, а 10 травня підприємство звернулося також в Генпрокуратуру і поки що чекає її реакції.

«Очевидно, необхідне втручання Генпрокуратури, керівництва МВС, народних депутатів України, щоб зупинити це свавілля», - вважає А.ЧИЛІМОВА.