Ансамбль «Субіто» сьогодні презентував свій перший альбом Hit by Hit.

Як передає кореспондент УНІАН, на прес-конференції в УНІАН з нагоди презентації продюсер ансамблю Юрій ДЕРСЬКИЙ зазначив, що дебютний аудіо-диск носить саме таку назву - Hit by Hit, - тому що «у цю пластинку ввійшли твори Фреді Меркурі, Пола МАККАРТНІ, також є аранжування українських народних пісень”. “Тобто, ми зробили симбіоз різноманітних культур в одній пластинці», - сказав Ю.ДЕРСЬКИЙ.

Продюсер також сподівається, що такий підбір композицій сприятиме швидшій популяризації ансамблю. «Репертуар вибрали саме такий, тому що його слухають всі, і він легко впізнається. На такому репертуарі простіше ввійти на ринок», - зазначив композитор Ю.ДЕРСЬКИЙ.

Відео дня

Хоча ансамбль зі своєю першою пластинкою мало розкручений, але, як зазначає продюсер, досить затребуваний. Середня статистика концертів – 5-6 концертів на тиждень.

Разом з тим, як зазначалося на прес-конференції, цей диск не є комерційним, його немає у продажу.

За два роки існування ансамбль став Лауреатом регіональних і Всеукраїнських конкурсів, брав участь у гастролях містами України, Росії, Польщі, Франції, Словаччини.

Влітку 2005 року відвідали «Євро-фольк» у Польщі, а у березні 2007 року ансамбль «Субіто» став володарем Гран-прі конкурсу «Гірське сузір’я» у місті Попрад, Словаччина.

З 23 по 28 квітня ансамбль став учасником Форуму миру на теплоході «Південна Пальміра», де представляв Україну. Форум відзначився серією концертів у різноманітних концертних залах Стамбула.

У репертуарі ансамблю найрізноманітніша музика від класики і джазу до особистих опрацювань естрадної музики. «Ми хочемо доказати, що якщо музикант професіональний, то він виконує професійно музику на любому інструменті», - зазначають учасники ансамблю.

Ансамбль складається лише з представників чоловічої статі. За словами самих учасників колективу, це їхня принципова позиція, бо з жінками дуже важко працювати.

З січня 2007 року продюсує діяльність «Субіто» студія «Центр Д» заслуженого діяча мистецтв України, композитора Ю.ДЕРСЬКОГО.

Своєю ціллю і творчим завданням ансамбль вважає популяризацію гри на народних інструментах. На даний час усі учасники «Субіто» сповнені творчих планів та ідей, постійно підвищують свій професійний рівень.