Лідер партії «Трудова Україна» Валерій КОНОВАЛЮК стверджує, що очолювана нею політична сила може взяти участь у дострокових парламентських виборах.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Трудова Україна» реально сьогодні може претендувати на участь у виборах», - сказав В.КОНОВАЛЮК, додавши при цьому, що, на його думку, сьогодні навряд чи якась політична сила одноосібно може подолати виборчу кампанію. А тому, в контексті сказаного, він не виключає, що «Трудова Україна» та інші партії, близькі їй за ідеологію, можуть створити центристський блок.

Відео дня

Водночас, відповідаючи на запитання, чи готова «Трудова Україна» у разі, якщо будуть певні передумови, йти на вибори разом із Партією регіонів, В.КОНОВАЛЮК не відкинув такої можливості, зазначивши при цьому: «Я ніколи не приховував свою позицію до Партії регіонів. На мій погляд, сьогодні багато залежатиме від розвитку ситуації».

Коментуючи останні політичні події в країні, В.КОНОВАЛЮК сказав, що «Трудова Україна» схвально ставиться до компромісу, який знайшли Президент України Віктор ЮЩЕНКО, прем`єр-міністр Віктор ЯНУКОВИЧ та голова Верховної Ради Олександр МОРОЗ щодо призначення дострокових парламентських виборів на 30 вересня.

Водночас, В.КОНОВАЛЮК зазначив, що для того, щоб вибори відбулися і у парламент потрапили не лише радикально налаштовані політичні сили, треба змінити прохідний бар’єр, а також зробити виборчі списки партій відкритими і прозорими для того, щоб ті, кого виборці обиратимуть, несли відповідальність за свої вчинки.

У разі, якщо ці нюанси підготовки до виборів не будуть враховані, «ми можемо розпочати виборчу кампанію, але не зможемо закінчити її ніколи», - сказав лідер «Трудової України».

На його переконання, виборча кампанія буде кроком до встановлення демократичного громадянського суспільства.

Крім того, В.КОНОВАЛЮК переконаний у тому, що зараз у домовленостях з політичними силами треба заздалегідь визначити принципи формування коаліції у новому парламенті, призначення прем’єр-міністра від тієї політичної сили, яка набере найбільшу кількість голосів виборців.

У контексті зазначеного В.КОНОВАЛЮК наголосив, що сьогодні важливо отримати парламент, легітимність обрання якого не буде викликати ні у кого сумнівів.