У економіку Київської області в 2007 році буде залучено не менше ніж 1,5 млрд грн. зарубіжних інвестицій.

Про це сьогодні в ході прес-конференції в УНІАН повідомила губернатор Київської області Віра УЛЬЯНЧЕНКО, коментуючи результати інвестиційного форуму «Стратегія Київщини: Партнерство. Інвестиції. Розвиток», що проходив 18-19 травня.

За її словами, за перший квартал цього року в економіку Київської області вже інвестовано близько 450 млн. грн. «Якщо узяти 2005 рік, то така сума інвестицій була залучена за цілий рік», - відзначила В.УЛЬЯНЧЕНКО.

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів про те, як позначилася на проведенні форуму політична ситуація в Україні, губернаор сказала: “Присутність на інвестфорумі серйозних брендових компаній з Європи свідчить про те, що для евроєйськіх країн немає нічого страшного у тому, що в країні проводяться дострокові вибори. Про це ж свідчать і підписані із зарубіжними інвесторами угоди, зокрема, така відома фірма, як данська «Rockwool» готова інвестувати в будівництво першої черги свого заводу в Київській області 115 млн. євро».

Вона також зазначила, що в інвестфорумі взяли участь понад 130 представників. Згідно з прес-релізом Київської обладміністрації, це, зокрема, керівництво компаній «Веолія», «Кока-кола», «Крафт Фудз», «Костал», «ІKEA», «СОКОЕН», «ІПЕК», «Марс» та ін.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня Генеральною Радою Групи Rockwool International було ухвалене рішення про будівництво в Україні заводу мінеральної вати. Таке рішення рада директорів ухвалила в зв`язку з високими темпами зростання будівельного ринку в Україні, перспективою його розвитку протягом найближчих десятиліть і гострою потребою України в сучасних енергозберігаючих технологіях.

Планована потужність заводу становитиме 100 тис. тонн на рік. На заводі планується створити близько 200 робочих місць і ще стільки ж людей працюватиме в компаніях, що забезпечують роботу заводу, пов`язану з транспортними послугами, логістикою, охороною.