Народний депутат України V скликання, лідер Української республіканської партії "Собор" Анатолій МАТВІЄНКО розробив законопроект "Про спеціальну перевірку державних службовців і осіб, уповноважених на виконання окремих функцій держави".

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції в Сімферополі А.МАТВІЄНКО з приводу пропонованої його законопроектом спецперевірки відзначив, що «це своєрідна люстрація».

За словами лідера УРП "Собор", мета спецперевірки полягає в тому, аби дізнатися: чи мають держслужбовці зв`язки із спецслужбами інших держав. "Я вважаю, що в Україні назріла проблема, коли державні чиновники виконують вказівки спецслужб інших держав і захищають інтереси інших держав, а не свою українську ініціативу і не свої національні інтереси", - заявив він.

Відео дня

За словами А.МАТВІЄНКА, розроблений ним законопроект може стати посиленням норми Кримінального кодексу України "за зраду".

Він вважає, що держслужбовці, які мають зв`язок із спецслужбами інших держав, не повинні більше мати можливості обіймати посади в державних органах влади, органах місцевого самоврядування, в правоохоронних і судових органах.

"Це не моє ноу-хау, це встановлена практика демократичних держав", - відзначив при цьому лідер УРП "Собор".